NB II: újonctól kapott ki a ZTE és a Csaba, hiába vezetett háromszor a PAFC

Vágólapra másolva!
2016.07.31. 18:00
null
Hat gól esett Soroksáron, ami a riválisoknak egy-egy pontot ért (Fotó: Meder István)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 2016–2017-es kiírásának első fordulóját. A nyitó mérkőzésen a Kisvárda magabiztosan győzte le a Budaörsöt Csákváron. Egyaránt újonctól kapott ki a Békéscsaba és a ZTE, a csabaiak a Cegléd vendégeként, Albertirsán maradtak alul, míg a zalaiak a Mosonmagyaróvár ellen szenvedtek vereséget. A Soroksár háromszor egyenlített a Puskás Akadémia ellen, így döntetlent harcolt ki, míg az újoncok csatájában a Dorog legyőzte a Cigándot. A Nyíregyháza nem bírt a Csákvárral, a szegedi rangadón pedig a Szeged 2011 Gyulán megverte a SZEOL-t. A Siófok a 90. percben szerzett Gréczi Gábor-góllal győzte le a Vácot, míg a Balmazújváros a Sopron, a Szolnok pedig az újonc Kozármisleny ellen nyert minimális különbséggel. 


A labdarúgó NB II 1. fordulójában magyar szinten szenzációs mérkőzést játszott egymással a Soroksár és a Puskás Akadémia, amelyen szembenézett egymással a két testvér, a budapestieket erősítő Sándor István és a felcsútiaknál futballozó Sándor György. A fordulatos, jó iramú, gólgazdag találkozón Nagy Zsolt pontos lövésével a vendégek szereztek vezetést, de Sándor István egyéni akció után gyorsan egyenlített. Óvári Zsolt közeli találatát bő fél óra játék után Pál András fejessel egyenlítette ki, majd a szünet után Óvári passza után Zsidai László bombázott hét méterről a léc alá. A Soroksárnak azonban még erre is volt válasza, harmadszor is kiegyenlített a 78. percben. Ekkor Csilus Ádám lépett ki egyedül a védők közül, Pogacsics Krisztián csak elütni tudta, a megítélt büntetőt pedig Gyepes Gábor a jobb kapufa segítségével helyezte a hálóba.

Csúfos, 3–0-ás vereséggel kezdte NB II-es hadjáratát a Békéscsaba. Zoran Szpisljak betegsége miatt Boér Gábor ült a lila-fehérek kispadján Albertirsán a Cegléd ellen, és az edző azt láthatta, hogy Albert Ádám vezérletével – a középpályás két gólt lőtt és egy gólpasszt adott – az NB III-ból feljutó Pest megyeiek könnyedén legyőzik együttesét. A lelkes, végig fegyelmezetten futballozó újonc teljesen megérdemelten verte meg a gyenge teljesítményt nyújtó csabaiakat.

Hasonlóan kínos vereséggel kezdett a ZTE is, amely az újonc Mosonmagyaróvártól kikapott Gyirmóton. Laki Balázs korai találatát Daru Bence az első félidőben egy remek fejessel még kiegyenlítette, de a szünet után Schmatovich Gábor góljára már nem volt válasza. A lelkes óváriaknak a hajrában még Czár Richárd kiállítása is belefért.

Farkas Márk korai találata döntötte el a szegedi városi rangadót, a Szeged 2011 és az újonc SZEOL összecsapását – Gyulán. Klausz László együttese akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, a hajrában pedig a SZEOL együttesébe csereként beálló Lászik Milán pedig azzal szerzett „hírnevet” magának, hogy első megmozdulása révén – lerántotta Balogh Gusztávot – kiállíttatta magát.

Hiába támadott sokkal többet a Csákvárnál az NB III-ból visszatérő Nyíregyháza Spartacus, nem sikerült nyernie. Mátyus János csapata Heffler Norbert révén kapufáig, illetve több ziccerig is eljutott, de végül nem tudta bevenni Kovács Attila hálóját.

Az újoncok csatáján a Dorog a 40. percben hátrányba került a Cigánd ellen, de egy perc elteltével egyenlített, a szünet után pedig a maga javára fordította a mérkőzést, így győzelemmel kezdett.

A forduló nyitó mérkőzésén a Kisvárda magabiztosan győzte le 2–0-ra Csákváron a Budaörsöt (a második gólnál Ordasi Gergő kapus hatalmasat hibázott) és a játék képe alapján akár a szabolcsiak akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

A 19 órakor kezdődő mérkőzéseken a nyáron teljesen újjáalakított Szolnok Olasz Dénes góljával győzte le az újonc Kozármislenyt, míg a Balmazújváros Kovács Ádám találatával a Sopront gyűrte le. A Siófok pedig a Vácot a 91. percben szerzett Gréczi Gábor-góllal verte meg hazai pályán.

NB II
1. FORDULÓ
:

SOROKSÁR SC–PUSKÁS AKADÉMIA 3–3 (2–2)
Haraszti út, 600 néző. Vezette: Németh Ádám (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
SOROKSÁR: Holczer – Fülöp N. (Papp M., 71.), Gyepes, Gengeliczki, Valencsik – Sándor I., Csilus T. – Csilus Á., Huszák, Pál A. (Gárdos, 83.) – Lovrencsics B. (Bajzát, 88.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
PUSKÁS AKADÉMIA: Pogacsics – Heffler T., Tar, Spandler, Forró Gy. – Zsidai, Sándor Gy., Polonkai (Molnár Cs., 34.) – Óvári (Makrai, 76.), Tischler (Gajdos, 63.), Nagy Zs. Vezetőedző: Szíjjártó István
Gólszerző: Nagy Zs. (0–1) a 15., Sándor I. (1–1) a 18., Óvári (1–2) a 21., Pál A. (2–2) a 33., Zsidai (2–3) az 54., Gyepes (11-esből, 3–3) a 78. percben
Kiállítva: Nagy Zs. (a második sárga lap után) a 74., Spandler (buktatta Bajzátot) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Az első félidőben, kettő egyes vezetésénél megnyerhette volna a mérkőzést a Puskás Akadémia, de szerencsénk volt, megúsztuk. A hajrában viszont nekünk volt két meccslabdánk, s emiatt maradt hiányérzet bennem.
Szíjjártó István: – Tompán kezdtünk, de elkaptuk a ritmust, szép támadások után háromszor is megszereztük a vezetést. A Soroksár azonban kihasználta figyelmetlenségeinket, és rendre egyenlített. Tanulnunk kell a buta hibákból.

CEGLÉDI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 3–0 (1–0)
Albertirsa, 700
néző. Vezette: Radványi Ádám (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
CEGLÉD: Horváth G. – Albert I., Makrai, Farkas A. – Csordás Sz. – Wild, Albert Á., Asztalos (Markó Á., 67.), Valkovszki (Babolek, 61.) – Peres, Horváth B. (Szkunc, 92.) Vezetőedző: Varga Attila
BÉKÉSCSABA: Mursits – Bényei, Fehér Zs., Kelemen, Juhász Gy. (Urbin, 69.) – Spitzmüller (Bagi, 53.), Szélpál N., Viczián, Nagy I. – Birtalan B., Szalai D. (Ihring-Farkas, 53.) Megbízott edző: Boér Gábor
Gólszerző: Albert Á. (1–0) az 40., Albert I. (2–0) az 50., Albert Á. (3–0) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila
: – Jól védekezett a csapat, kiemelném az ellenfél térfelén történő labdaszerzéseket. Nagy fegyvertény, hogy három gólig jutottunk. Büszke vagyok csapatomra!
Boér Gábor: – Elnézést kérek a szurkolóktól a csapat nevében. A Cegléd irányított, teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat.

MOSONMAGYARÓVÁRI TE–ZTE FC 2–1 (1–1)
Győr-Gyirmót, 200 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szalai Balázs, Király Zsolt)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Galambos, Deák – Bartos (Mayer, 78.), Schmatovich, Czár, Németh M. (Darázs, 79.) – Laki B., Magasföldi (Jasarevic, 80.) Vezetőedző: Király József
ZTE: Szappanos – Villám, Króner, Forgács A., Deutsch (Szakály A., 63.) – Végh G. (Ekker, 84.), Patvaros (Nagy T., a szünetben), Bedi, Babati – Daru, Városi. Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Laki B. (1–0) a 13., Daru (1–1) a 36., Schmatovich (2–1) a 79. percben
Kiállítva: Czár (veszélyes játékért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Jó csapat ellen játszottunk, de eltüntettük a tudásbeli különbséget. Csapatom nagyszerűen futballozott.
Csató Sándor: – Több volt ebben a mérkőzésben, de egy egynél kihagytuk a helyzeteinket, az Óvár pedig kontrából győztes gólt szerzett.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–0
Nyíregyháza, 2500
néző. Vezette: Szabó Zsolt Szalai Dániel, Szécsényi István)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Máté P., Rubus, Pálinkás – Tamási Zs. (Heffler N., 63.), Holdampf (Ur, 86.) – Vámos M. (Kártik, 63.), Szécsi M., Rezes – Rudolf. Vezetőedző: Mátyus János
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Póti, Dulló, Baranyai Á. – Mészáros D., Bakos Sz. – Paudits (Damásdi, 68.), Kiprich D. (Nyilasi B., 86.), Oldal (Vallejos, 59.) – Kocsis G. Vezetőedző: Toldi Gábor
MESTERMÉRLEG
Mátyus János
: – Nagyon sokat tettünk a győzelemért, de úgy látszik, még többet kell. Tudjuk, honnan jöttünk és hova tartunk, éppen ezért rengeteg munka vár még ránk.
Toldi Gábor: – Sikerült egy pontot szereznünk Nyíregyházán, s ez nagyon értékes. Azt hiszem, néha többel is kecsegtetett ez a mérkőzés, de nem vagyunk elégedetlenek.

SZEGED 2011-GA–SZEOL SC 1–0 (1–0)
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 800 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Csatári Tibor)
SZEGED: Szántai – Áchim, Tóth G. (Jagodics B., 75.), Farkas M., Mészáros M. – Király P., Horváth A., Zabari (Geiger, 60.) – Andorka (Balogh G., 54.), Germán, Zádori. Vezetőedző: Klausz László
SZEOL: Dongó – Kéri, Gajág (Puskás Cs., 51.), Ikonomou, Grünvald (Makszimovics, 79.) – Buzási, Rácz L. (Lászik, 85.), Lévai, Forró A. – Péter, Beretka. Vezetőedző: Tóth Ákos
Gólszerző: Farkas M. (1–0) a 11. percben
Kiállítva: Lászik (Balogh Gusztáv lerántásáért) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Kemény ellenfelekkel készültünk a bajnokságra, összeállt a védelmünk, amely kiválóan működött. Emellett sok gólhelyzetet is kidolgoztunk, sajnos azonban a helyzetkihasználásunkon még javítani kell.
Tóth Ákos: – Az első félidőben NB III-as szinten futballoztunk, s az egygólos hazai előny hízelgő volt számunkra. A második félidőben összeszedtük magunkat, és egyenrangú ellenfelek voltunk.

DOROGI FC–CIGÁND SE 2–1 (1–1)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 660
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Kovács II Gábor)
DOROG: Szemerédi – Fürjes, Berkó, Bora, Fekecs – Hartyán – Grabant B., Kővári (Mészáros Á., 63.), Medgyes (Sitku, 81.), Bor (Szedlár, 78.) – Perovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs
CIGÁND: Egyed – Kinczel (Szilágyi L., 69.), Csicsvári, Raducu, Varga K. – Kasza – Nagy R., Kis Sz., Baksa (Katona Gy., 63.), Barcsay – Roszel (Popescu, 21.). Vezetőedző: Fogarasi Zoltán
Gólszerző: Kis Sz. (11-esből, 0–1) a 40., Medgyes (1–1) a 41., Perovics (2–1) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Az utolsó percig izgalmas mérkőzésen nagy győzelmet arattunk. A tizenegyesnél úgy gondoltam, kapusunk véd, nem jött be, de reagálni sem volt időm, mert az első ellentámadásból egyenlítettünk.
Fogarasi Zoltán: – Minden rutintalanságunk kiütközött az első mérkőzésünkön. Vezető gólunk után egyből egyenlített az ellenfél, a Dorognak egyébként is több lehetősége akadt, szóval összességében megérdemelten győzött.

BALMAZÚJVÁROS–SOPRONI VSE 1–0 (0–0)
Balmazújváros, 800 néző. Vezette: Takács János (Szert Balázs, Berényi Ákos)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Németh Á., Tamás L., Rus, Virág – Zsiga, Sigér D., Hadházi, Varga K. (Kapacina K., a szünetben) – Belényesi (Farkas B., 61), Kovács Á. (Fekete Á., 74.) Vezetőedző: Feczkó Tamás
SOPRON: Gelei V.– Batizi-Pócsi, Sifter, Kovács G., Szabó L. – Garda, Nagy P., Tóth J. (Erdélyi, 56.), Eszlátyi (Horváth P., 68.) – Soós, Gyürki (Zamostny, 80.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Kovács Á. (1–0) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás
: – Jól szervezett csapatot győztünk le, de játékunkon van még mit javítani. A győzelem fontos volt a lelkes közönségünk miatt is.
Supka Attila: – A szerencsésebb csapat nyert. Egy-két helyzet adódott mindkét oldalon, ám a hazaiak jobban használták ki lehetőségeiket. Még össze kell érnie a keretnek a jó szerepléshez.

SIÓFOK–VÁC FC 1–0 (0–0)
Siófok, 350
néző. Vezette: Kovács Gergely (Aradi József, Kulman Tamás)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Szalai V., Berde, Farkas N. – Gál M., Futó – Nagy D., Petneházi (Nagy J., 76.), Kovács D. (Nagy R., a szünetben) – Elek B. (Gréczi, 62.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth G., Földi – Sipeki, Gulyás M. (Görgényi, 86.) – Mátyás (Niedermüller, 56.), Nyilas E. (Rusvay, a szünetben), Kákonyi – Zsolnai R. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Gréczi (1–0) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics
: – Jól játszottunk, többet birtokoltuk a labdát. A meccs addig tart, amíg a bíró vezeti, ha előtte nem is sikerült, a hosszabbítás első percében megszereztük a gólt, és három ponttal indulhatunk a bajnokságban.
Nagy Tibor: – Kézben tartottuk az irányítást, annak ellenére, hogy nem játszottunk jól. Az utolsó tizenöt percben eldönthettük volna a meccset, de a kilencvenegyedik percben egy eladott labda után gólt kaptunk.

BUDAÖRSI SC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–2 (0–2)
Csákvár, 100 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Kiss Balázs)
BUDAÖRS: Ordasi – Lajer, Horváth L., Gyurácz, Ódé – Ferkó Á. (Csillag D., a szünetben), Sajbán Miklós – Menyhárt (Varga B., 62.), Horváth P. (Pethő, 70.), Sajbán Máté – Bogáti. Vezetőedző: Miskei Attila
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér, Vermes, Papucsek, Vári – Lucas, Erős G. – Minczér (Fodor F., 69.), Cseri (Grumics, 72.), Szabó P. (Tihanyi, 57.) – Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Lucas (0–1) a 22., Rajczi (0–2) a 37. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila
: – Lényegesen jobb lehetőséggel rendelkezik a Kisvárda, és a céljaik is mások. Nekünk a fiatalok szerepeltetése is fontos, egyre többet szeretnénk játszatni közülük, remélhetőleg mihamarabb alkalmazkodnak az NB II-es közeghez.
Révész Attila: – Délczeg Gergely lábtörése és Oláh Gergő családi tragédiája megviselte a csapatot, s ez látszott is a teljesítményünkön. Plusz a hőség miatt lassabban is gondolkodtunk a pályán, a második félidőben az eredmény tartására törekedtünk.

SZOLNOKI MÁV FC–KOZÁRMISLENY 1–0 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 900 néző. Vezette: Szőts Gergely (Galán Roland, Punyi Gyula)

SZOLNOK: Molnár-Farkas T. – Hajba, Tóth P., Papp Sz. Magyar B. (B. Tóth, 86.) – Tóth B. – Csirmaz (Török M., 67), Berdó (Kovács O., 58.), Pintér N., Rokszin – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M. (Beke 85.), Racskó, Lantos, Kocsis A. – Szekszárdi – Nagy M. (Wittrédi, 70), Nagy E., Kirchner (Csábi M., 73.) – Pajor, Szinanovics. Vezetőedző: Kovács Zoltán
Gólszerző: Olasz D. (1–0) a 76. percben
Kiállítva: Szekszárdi (második sárga lap után) az 59., Pintér N. (Wittrédi megrúgásáért) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Kevés helyzet volt, amin nem lehet csodálkozni, mert több játékos most debütált a másodosztályban. Küzdeni tudásból és alázatból jelesre vizsgáztunk.
Kovács Zoltán: – Az első félidő elején irányítottunk. A kiállítás döntőnek bizonyult, a hazaiak kihasználták egyetlen adódó lehetőségüket, és nyertek.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ceglédi VSE 1 1 3–0 +3 3
2. Kisvárda 1 1 2–0 +2 3
3. Mosonmagyaróvári TE 1 1 2–1 +1 3
3. Dorogi FC 1 1 2–1 +1 3
5. Szolnoki MÁV FC 1 1 1–0 +1 3
5. Szeged 2011 1 1 1–0 +1 3
5. BFC Siófok 1 1 1–0 +1 3
5. Balmazújváros 1 1 1–0 +1 3
9. Soroksár SC 1 1 3–3 0 1
9. Puskás Akadémia FC 1 1 3–3 0 1
11. Nyíregyháza Spartacus FC 1 1 0–0 0 1
11. FC Csákvár 1 1 0–0 0 1
13. ZTE FC 1 1 1–2 –1 0
13. Cigánd SE 1 1 1–2 –1 0
15. Vác FC 1 1 0–1 –1 0
15. SZEOL SC 1 1 0–1 –1 0
15. Soproni VSE 1 1 0–1 –1 0
15. Kozármisleny FC 1 1 0–1 –1 0
19. Budaörs 1 1 0–2 –2 0
20. Békéscsaba Előre 1 1 0–3 –3 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik