B. Z. 2020.04.02 20:04 Frissítve: 2020.04.03 14:14

Magyar foci: van olyan klub, ahol nem csökkentik a fizetéseket

A bajnoki leállás ellenére az egész idényre megkapják fizetésüket az NB II-es Budafok játékosai.

 

Bélteky Róberték bejelentették, a teljes idényre megkapják fizetésüket a Budafok játékosai (Fotó: Földi Imre)

 

Noha az elmúlt napokban rendre arról érkeznek hírek, hogy az egyes sportegyesületek és futballklubok milyen mértékben vonják meg sportolóik járandóságait a koronavírus-járvány okozta, most már várhatóan hosszú hónapokra nyúló kényszerszünet miatt (vagy bérük mekkora részéről mondanak le önként a labdarúgók a rendkívüli helyzetre tekintettel, mert erre is vannak példák), az NB II-ben a második helyen álló Budafok magyar-ausztrál tulajdonosa, Bélteky Róbert mindenkit megnyugtatott: a futballisták továbbra is megkapják az alapfizetésüket (a meccs- és pontprémiumokat vagy a különböző bónuszokat természetesen nem).

„A játékosoknak élniük kell valamiből, ez a pénz jár nekik, és egyébként is be volt tervezve az idei költségvetésünkbe az összeg, úgyhogy a futballistáink továbbra is minden hónapban megkapják a szerződés szerint nekik járó bérüket – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Bélteky Róbert. – Nálunk sohasem voltak irreálisan magas bérek, de amit ígérünk, megtartjuk, nálunk sohasem késnek a fizetések egy napot sem, minden hónap ötödikéig ott van a játékosok számláján, és ez így lesz továbbra is.”

A tulajdonos nagyvonalú döntéséről megkérdeztük a Budafok sportigazgatóját is.

„Mi vagyunk talán az első klub, amely ilyet jelentett be – fogalmazott Oláh Lóránt.Tisztában vagyunk a jelenlegi nehéz helyzettel, és az eddigi megfontolt gazdálkodásunknak köszönhető, hogy ezt a döntést meg lehetett hozni, aminek a klubnál természetesen mindenki örül. Minden kiadásunkat sokszor átgondoltuk, nem azért, mert spórolósak vagyunk, hanem mert tervszerűen gazdálkodunk, aminek köszönhetően négy éve dinamikusan fejlődünk.”

A Melbourne-ben élő Bélteky Róbert a közelmúltban egyébként két hétig karanténban volt, miután Európából visszaérkezett a kontinensnyi déli országba.

„Üzleti ügyekben európai körúton jártam, ezért amikor édesanyám betegsége miatt visszautaztam Ausztráliába, a biztonság kedvéért két hétre karanténba kellett vonulnom – mondta. – A repülőtérről azonnal oda kellett mennem, nem is találkozhattam a családommal, egy szállodában helyeztek el, nem is messze a lakásomtól. Szörnyen unalmas volt! Egyébként is rosszak így a napok futball nélkül, jó lenne már túl lenni ezen az egészen.”

Az NB II-ben jelenleg feljutó helyen álló budafoki csapat kapcsán pedig azt mondta a tulajdonos: „Az idény előtt is az élvonalba jutás volt a célunk, továbbra is ez. Nem tudjuk még, hogyan fejeződik be a bajnokság, ha egyáltalán lehetséges lesz befejezni, de pillanatnyilag feljutó helyen állunk, bízom benne, hogy az ősszel már az NB I-ben láthatom a csapatot, ehhez pedig minden feltétel biztosítva van.”

2023.12.10 08:17:48

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Öt meccset elhalasztottak, a Pécs Óváron tudott győzni, a Szeged három góllal verte a Barcikát.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Fejér vármegyei együttes már kettővel is vezetett, de a nagyot hajrázó kispestiek egyenlíteni tudtak.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tört meg a Tisza-partiak sorozata, már 12 meccse veretlenek a bajnokságban.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Pillók Ádám több ítélete is felborzolta a kedélyeket, Dénes Csanád Vilmost az első félidőben hat perc alatt állította ki két véleményes szituációt követően.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az idényben még csak a hetedik góljukat szerző baranyaiak szinte biztosan a tabella első felében zárják az évet.