V. GY. 2020.11.10 16:23 Frissítve: 2020.11.10 16:49

Koronavírus: Dzurják József megküzdött a kórral, és legyőzte

Dzurják József heteken át küzdött a koronavírus-fertőzéssel, de volt elég ereje ahhoz, hogy legyőzze ezt a bajt is.

Dzurják József már jobban van, újra dolgozik (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A sportolókat sem kíméli a koronavírus-fertőzés. Egyre-másra érkeznek a hírek pozitív tesztekről, karanténba kerülő labdarúgókról, arról, hogy nem éreznek illatot és ízeket. Sajnos a kórházi ágyakon is megfordultak már labdarúgók, futballedzők, köztük az 58 éves Dzurják József is, akinek minden betegség kritikus, hiszen évekkel ezelőtt nagy harc árán gyógyult ki a leukémiából.

„Nem volt gondom a szaglással, és az ízleléssel sem voltak bajaim – mondta a DVTK és a Ferencváros korábbi gólkirálya. – A lázzal azonban igen. Egy héten át csaknem negyven fokot mutatott a lázmérő, s hiába szedtem a gyógyszert, hiába volt a vizes borogatás, semmi sem segített, így aztán elkerülhetetlenné vált a kórházi ápolás, és akkor rögvest kimutatták a fertőzést. Az itthoni, egyheti fekvés után újabb hét napon át nyomtam az ágyat, teljesen kikészültem, jártányi erőm sem maradt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a tüdőmet nem támadta meg a vírus, de fizikailag teljesen leépültem. Egy hét után újabb egy hét következett odahaza, s mostanra kezd visszatérni az erő a testembe.”  

Ha lassan is, de javult az edzőként dolgozó Dzurják József állapota, így folytathatta a munkát Kazincbarcikán.

„Az utánpótláscsapatokkal dolgozom  – mondta az egykori gólerős támadó. – Az U19-es és az U17-es korosztály is hozzám tartozik. Ha nem is könnyű, de azért igyekszünk betartani a vírussal kapcsolatos biztonsági előírásokat az edzéseken és a mérkőzéseken. Megpróbálom megkímélni a fiatal labdarúgóinkat azoktól a borzalmas érzésektől, amelyeken a betegségem alatt átmentem. A vírus legyőzhető, de csak együtt, nagy-nagy fegyelemmel lehet felülkerekedni rajta.”  

2020.11.22 00:53:27

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Az első gólt a Gyirmót lőtte, a további négyet már az ETO.

2020.11.21 23:49:11

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

A Fejér megyeiek közel álltak a még nagyobb bravúrhoz, de 1–0-nál kihagytak egy 11-est, ami megbosszulta magát.

2020.11.22 00:09:46

Labdarúgó NB II F. E.

A borsodi csapat négy vereséget követően játszott döntetlent, úgy, hogy a végén közel 20 percig emberelőnyben volt.

2020.11.22 00:23:36

Labdarúgó NB II MOLNÁR KRISZTIÁN

A nehéz hetek után kiegészült vendégek kettővel verték meg a több alapemberét nélkülöző Spartacust.

2020.11.21 18:47:57

Labdarúgó NB II P. Gy., F. B.

A Kaposvár nem állt ki a Pécs ellen, a PMFC-é a három pont • Kikapott a Budaörs • Az ETO fölényesen nyert a városi derbin.