DVTK: megváltak Zekictől, magyar edzőt és játékosokat szeretnének

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.22. 10:21
null
Zoran Zekic távozik a DVTK-tól (Fotó: Dömötör Csaba, archív)<br />
Ahogy azt már hetekkel előre jeleztük, a labdarúgó NB I-ből, az OTP Bank Ligából kieső Diósgyőri VTK labdarúgócsapata megvált a január elején szerződtetett horvát vezetőedzőtől, Zoran Zekictől – a klub a hivatalos honlapján jelentette be a döntést, és azt is, hogy magyar szakember érkezhet az együtteshez.

 

A NYÁRON BIZTOSAN TÁVOZÓ LÉGIÓSOK
Marko Malenica (horvát), Goran Milovic (horvát), Vinko Soldo (horvát), Luka Marin (horvát), Hysen Memolla (albán), Artur Pikk (észt), Alen Grgic (horvát), Diego Zivulic (horvát), Augusto Max (argentin), Szerhij Sesztakov (ukrán), Gheorghe Grozav (román), Odise Roshi (albán), David Vanecek (cseh), Sztefan Drazsics (szerb), Mirko Ivanovszki (északmacedón)
A két, szerb–magyar állampolgár, Dejan Karan és Braniszlav Danilovics nem szerepel a fenti felsorolásunkban, ahogy a szintén kettős állampolgárságú (bosnyák–magyar) Asmir Suljic sem.

„A DVTK tulajdonosai és szakmai vezetése úgy határoztak, hogy az MLSZ törekvéseivel összhangban a klub magyar szakember irányításával és kizárólag magyar játékosokból álló csapattal vág neki a másodosztályú küzdelmeknek. A DVTK megköszönte Zoran Zekić munkáját, az új vezetőedző személyét pedig a klub a hivatalos csatornáin azonnal bejelenti, amint a felek aláírták a szerződést” – írja a dvtk.eu.

Utóbbi döntés azt is jelenti, hogy a nyáron legkevesebb 15 játékos távozhat a csapattól.

A bajnokságban végig a kiesés ellen küzdő DVTK a végjátékban sorozatban három győzelmet aratott, de sorsát megpecsételte, hogy a 32., utolsó előtti fordulóban csak döntetlent ért el az Újpest ellen, míg a szintén a bennmaradásért harcoló Budapest Honvéd győzött Budafokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik