DVTK: Lukács Dániel nyáron csatlakozik a klubhoz

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 15:48
null
Lukács Dániel előszerződést kötött a Diósgyőrrel, tavasszal továbbra is a Kecskemétben játszik (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II listavezetője, a Diósgyőr a hivatalos honlapján közölte, hogy nyártól a klubnál folytatja a liga  egyik gólkirályjelöltje, a támadósor szélén és közepén is bevethető Lukács Dániel, aki ősszel tíz gólt termelt a Kecskemét színeiben.

 

Lukács Dániel 16 és fél évesen mutatkozott be a felnőttek között, a REAC-ban. Ezt követően igazolta le a Budapest Honvéd égisze alá tartozó Magyar Futball Akadémia.

2015. november 28. örökre emlékezetes marad a 25 éves támadó számára, mert ezen a napon – a Honvéd színeiben – debütált az NB I-ben. A folytatásban összesen 14 alkalommal lépett pályára piros-feketében az élvonalban, amit újpesti kölcsönjátéka idején még héttel toldott meg.

A jelenlegi kiírás kezdete előtt igazolt a másodosztály újoncához, a Kecskeméthez, ahol három meccsen szerzett hét góljával egyből a harmadik helyen telelő együttes gólgyárosa lett. Ráadásul a Soroksár ellen mesternégyesig jutott.

Lukács előszerződést írt alá, amely nyáron automatikusan életbe lép, amennyiben megfelel az akkor esedékes orvosi vizsgálatokon. Tavasszal a KTE-ben játszik, a következő évadot pedig a DVTK-val kezdi meg.

„Ugyan még a téli átigazolási időszak sem zárult le, de már a következő bajnokságra is készülünk – nyilatkozta Benczés Miklós, a miskolciak sportigazgatója. – Lukács Dániel pályafutását régebben figyelemmel követem, és mostanában kezdi kiadni magából a régóta benne rejlő képességeket. És még mindig nincs a csúcson, bőven van benne potenciál. Az őszi szezon nagyon jól sikerült számára, 14 alkalommal lépett pályára kezdőként, és 10 gólt szerzett, ami nagyon jó mutató, de még fontosabbak a benne rejlő képességek.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Eppel Márton (Bp. Honvéd), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönbe)
Távozók: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, ?)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik