S. T. J. 2021.05.25 23:32 Frissítve: 2021.05.25 23:45

Budafokon nem áll meg az élet; Novothny a Bundesligában is bizonyítana

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Budafokon nem állt meg az élet a kiesés után. A magyar labdarúgás élvonalába tavaly nyáron 74 esztendő után visszatérő, aztán egy év elteltével búcsúra kényszerülő klubnál máris megnevezték azt a szakembert, akitől azt remélik, hogy a másodosztály élmezőnyébe vezeti a csapatot. Ő nem más, mint a mögöttünk hagyott idényben huszonhat meccsen a Zalaegerszeget irányító Boér Gábor. A 109 éves egyesület és a 39. életévében járó vezetőedző célja ugyanaz: együtt jussanak vissza az NB I-be. Oláh Lóránt sportigazgató szerint jó néhány jelölttel beszélgettek a kiesést követő kritikus időszakban, motivált és lendületes vezetőedzőt kerestek.

A vírushelyzet miatt a Bochum-szurkolók a stadionon kívül maradtak, pedig több ezren gyűltek össze, hogy megünnepeljék a feljutást. Novothny Soma, a Bochum 26 esztendős támadója szerint emiatt nem volt teljes a fieszta, de egymás között azért megünnepelték a bajnoki címet. A tizennégy bajnokin pályára lépő 297 percet játszó, s két gólt szerző csatárt arról is kérdeztük, milyen visszajelzéseket kapott a teljesítményéről. Nos, a szakmai stábtól csak pozitívumokat hallott, bár elismerte: kicsit fényesebb lenne az aranyérem, ha több lehetőséghez jut, de egyfelől erős vetélytársai voltak, másfelől ez volt az első éve  Németországban.

Nem volt egyértelmű volt, hogy a visszavonulása után edző szeretne lenni, először úgy gondolta, végezett a kézilabdával – mondta lapunknak a kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, 2005 óta a norvég női válogatott kapusedzőjeként dolgozó Mats Olsson. A cantabriai évei alatt ismerte meg a feleségét, akivel úgy döntöttek, visszaköltöznek Spanyolországba, így került menedzserként a korábbi klubjához. Csak aztán a csapatnak pénzügyi problémái támadtak, neki pedig lehetőséget kínáltak az edzői szakmában, s az utóbbi húsz évében már ez a fő tevékenysége. Olsson azt is elárulta, miért kellene minden fiatalnak kapusnak lenni.

2021.07.06 10:08:01

Labdarúgó NB II CS. M.

Az NB I-ből a 2020–2021-es idény végén kiesett Budafok a III. Kerültei TVE ellen lép pályára az első fordulóban.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…