Gelei József
2015.04.23 08:21 Frissítve: 2015.04.23 08:45

Bezárta a játékvezetőt, hat hónapra eltiltották

Első hallásra kacagtató fegyelmi vétség kapcsán kellett ítéletet hoznia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Igazgatóság illetékes bizottságának. Ha azonban jobban beleássuk magunkat a témába, gyorsan kiderül, sokkal súlyosabb következménye is lehetett volna a történteknek.

 

Az eset még a március 28-i megyei első osztályú bajnoki fordulóban történt, ám csak a napokban zárult le az ügy kivizsgálása, s vált jogerőssé a határozat.

„A kiesés elől menekülő Martfű együttese hazai pályán, nagy csatában 2–1-es vereséget szenvedett a feljutásra pályázó Jászapáti gárdájától – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t Varga Zsolt megyei labdarúgó-igazgató. – Mivel vezetett is a hazai gárda, ráadásul a hajrában a Bács-Kiskun megyéből érkezett Ámán András játékvezető kiállította a martfűi gólszerzőt, Székely Dávidot, különösen fájó volt a vendéglátóknak a kudarc. A lefújás után semmi jele nem volt, hogy súlyos fegyelmi vétség történhet, így igazából mindenkit meglepett a folytatás.”

A hazai klub utánpótlásánál edzőként, a felnőtteknél technikai vezetőként dolgozó Bartusz Sándort minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 6 hónapra, 2015. szeptember 27-ig eltiltotta a fegyelmi bizottság. Ilyen hosszú büntetést azért nem mindennap szab ki a szövetség ...

„A mérkőzést követően a labdarúgók már elhagyták az épületet, a játékvezető éppen az elektronikus jegyzőkönyvet töltötte ki az öltöző melletti irodában, mikor Bartusz Sándor bement hozzá, és szóváltásba keveredett Ámán Andrással. A vita lezárásaként a hazai edző fogta magát, faképnél hagyta a játékvezetőt, ám távozásakor kívülről ráfordította a kulcsot az irodára, s kiment az épületből. A bezárt bíró percekig dörömbölt, míg kollégái néhány öltözővel arrébb meghallották a zajt, s kiszabadították »fogságából« társukat.”

Ez így valóban mulatságos jelenetnek tűnik, de talán nyugodtan kívánhatjuk, ennél súlyosabb, durvább sportszerűtlenség sohase történjen a megyei sportpályákon ...

„Egyetértek, de azért a történteknek van egy másik olvasata is. Az eset súrolja a személyi szabadság megsértésének esetét, ami viszont már büntetőjogi kategória, és akár letöltendő börtönbüntetést is vonhat maga után. Amikor a fegyelmi bizottság jogászai ezzel a ténnyel szembesítették az érdekelteket, azért az arcokra fagyott a mosoly...”

Az eset azért, ha lehet így fogalmazni, happy enddel ért véget, a játékvezető nem tett feljelentést a rendőrségen, s Bartusz Sándor is belátta, hogy nagy hibát követett el.

 

2023.02.03 19:10:30

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. „A foci segít visszaidézni a szabadon töltött időt, kicsit kinti embernek érezhetjük magunkat. A szürke zárkából kilépve felszabadultságot ad.” Miután megjelent a cikk, egy online hozzászóló megjegyezte: „Inkább mezítláb, vasgolyóval a bokájukon kéne nyomniuk...”

2023.01.30 15:19:10

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megint nem kaptak ki idegenben a győriek, bár a hazai csapat az egyenlítés után még a keresztlécet is eltalálta.

2023.01.29 00:08:03

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kétgólos hátrányából az utolsó percekben állt fel a Tisza-parti együttes.

2023.01.29 00:35:06

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megszakadt a zöld-fehérek győzelmi sorozata, de az MTE végül nem tudott nyerni.

2023.01.29 00:44:15

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A kiesés ellen küzdő Budafok volt az első, amely saját erődjében tudta legyőzni a második helyen telelő PMFC-t.