ZTE: Tajtival és Szalayval is szerződést hosszabbított a klub

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 10:53
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszeg a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy Tajti Mátyással 2023-ig, Szalay Szabolccsal pedig 2025-ig meghosszabbította a szerződését.

A Barcelonát is megjáró Tajti Mátyás 2020 augusztusában, a lengyel Zaglebie Lubint elhagyva, szabadon igazolható játékosként csatlakozott a Zalaegerszeghez. A 23 éves középpályás azóta 45 tétmérkőzésen szerepelt a klub színeiben, ezeken egy gólt és négy gólpasszt hozott össze.

A ZTE egyéni edzőjeként dolgozó William Gallas csütörtökön elmondta a zalaiak hivatalos YouTube-oldalán, hogy szerinte Tajtit és Demjén Patrikot is behívhatta volna Marco Rossi a magyar válogatott keretébe a szerbek és az északírek elleni felkészülési meccsre.

„Van két játékos, akit kiemelnék, és nem értem, miért nem kaptak válogatott meghívót, mert tudom, hogy most felkészülési meccsek voltak, és ilyenkor lehetőséget kaphatnak a játékosok arra, hogy eddzenek a válogatottal. Az egyik játékosDemjén Patrik. Annak ismeretében, hogy a három jelenlegi kapus hasonló korú, itt egy kapus, aki a ZTE-ben játszik, és még csak 24 éves. A másik Tajti Mátyás, csapatunk középpályása, aki szintén jó idényt fut. Nem beszélnek róla sokat, de amikor látom, azt látom, hogy visszafogott játékos, aki tudja, mit kell csinálni és mindig jó időben játssza meg a labdát. Neki is meghívót kellett volna kapnia a nemzeti csapatba – mondta a franciákkal 2006-ban vb-ezüstéremig jutó exvédő.

Szalay Szabolcs a Haladás utánpótláscsapatában nevelkedett, majd tavaly januárban a Zalaegerszeghez igazolt. Három hónapnyi kölcsönjáték után a klub decemberben visszarendelte magához az NB II-ben szereplő Tiszakécskétől. Azóta a 20 éves támadó nyolcszor szerepelt az élvonalban, kétszer pedig a Magyar Kupában, melynek 3. fordulójában, a Tiszafüred elleni meccsen egy gólpasszt is kiosztott.

WILLIAM GALLAS VÉLEMÉNYE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik