B. L. 2020.08.03 15:13 Frissítve: 2020.08.05 20:54

ZTE: szerb jobbhátvéd érkezett a csapathoz – hivatalos

A Nemzeti Sport értesülése szerint a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Proletert erősítő Alekszandar Tanaszint szerződtetheti a Zalaegerszeg. A hírt nem sokkal később a ZTE is megerősítette, az újvidéki csapattól érkező védő kettő plusz egy éves megállapodást írt alá.

Alekszandar Tanaszin kettő plusz egy évre írt alá (Fotó: ztefc.hu)

 

Az NB I-es együttestől távozott Bolla Bendegúz – kölcsönszerződését követően visszatért a Mol Fehérvár FC-hez –, az idénynyitó sajtótájékoztatón pedig a klubnál elmondták, mindenképpen várható egy jobb és bal oldali védő leigazolása. 

A jobbhátvéd posztjára hétfőn bejelentették Alekszandar Tanaszin szerződtetését. A transfermarkt.de adatbázisa szerint a 28 éves futballista megállapodása az idény végén lejárt az újvidéki Proleternél, amelynek színeiben az előző idényben 24 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz.

„Sok pozitívat hallottam a klubról és a városról is, így amint megkerestek, egyértelmű volt, hogy szeretnék Zalaegerszegre igazolni
– nyilatkozta a ztefc.hu-nak a szerződés aláírása után Tanaszin. – Támadó felfogású jobbhátvédnek tartom magam, így sokat futok fel a szélen, de természetesen úgy, hogy az elsődleges feladatom, a védekezés rovására ne menjen. A csapattársaimmal a mai edzésen ismerkedem meg, de Zoran Lesjakról és Bojan Szankovicsról, valamint a szurkolókról is sok jót hallottam, abban bízom, hogy egy sikeres idénynek nézünk elébe. Már várom a bajnoki rajtot, hogy bizonyíthassak a ZTE-szurkolóknak, a szakmai stábnak és persze magamnak is.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Dragóner Filip (Mezőkövesd), Gyurján Márton (Haladás, szabadon igazolhatóként), Könyves Norbert (Paksi FC), Kun Bertalan (ETO FC Győr), Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Tanaszin (szerb, Proleter – Szerbia, szabadon igazolható), Vass Patrik (MTK Budapest), Zimonyi Dávid (Lipót)
Kölcsönbe érkezők:
Szánthó Regő (Ferencváros)
Kölcsönből visszatérők: Gergényi Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Ubochioma Meshack  (nigériai, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Sebestyén Lóránt (Hévíz), Szökrönyös Dániel (Hévíz)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bedő Roland, Hegedüs Olivér, Kovács Barnabás, Köcse Bence, Németh Erik, Sebestyén Lóránt, Szökrönyös Dániel

Kiszemeltek: Bőle Lukács (Ferencváros), Csonka András (Ferencváros), Novothny Soma (Újpest FC, szabadon igazolható), Sandro Semedo (portugál,  Ethnikosz Assziasz – Ciprus)
Távozók: Bobál Gergely (CD Nacional – Portugália, szabadon igazolhatóként), Horváth Krisztofer (SPAL – Olaszország, kölcsön után végleg), Eduvie Ikoba (amerikai-nigériai, AS Trencín – Szlovákia), Kocsis Gergő (TS Podbeskidzie Bielsko-Biala – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Kovács Zoltán (Budafok, kölcsön után végleg), Eric McWoods (amerikai, Balzan FC – Málta), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Radó András (Vasas, szabadon igazolhatóként), Stieber Zoltán (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Szemerédi Norbert (szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Bőle Lukács (Ferencváros), Matija Katanec (horvát, Mezőkövesd), Fanosz Katelarisz (ciprusi, Omonia Nicosia – Ciprus), Stjepan Ostrek (horvát, NK Nafta Lendava – Lendva, Szlovénia), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, onnan Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Barczi Dávid (szabadon igazolható)

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.