Vignjevics nem mágus, az újpestiek hozzáállásán változtatna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 14:01
null
Nebojsa Vignjevics (balra) és az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet könnyen megegyezett 2013-ban, a szerb edző kinevezésekor, ahogy most is, az elválásról (Fotó: ujpestfc.hu)
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már tegnap előrevetítette, a szerb Nebojsa Vignjevics lett az Újpest FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A kora délutáni hivatalos bemutatásán az is kiderült, hogy a szezon végéig kötelezte el magát. Ugyanakkor elmondta, hosszú távra tervez.

„Nem tartom magam szigorú edzőnek, bár sokszor mondták már rólam, hogy az vagyok" – mutatta be saját magát az Újpest FC mai sajtótájékoztatóján az új vezetőedző, Nebojsa Vignjevics.

„Igaz, hogy csak a szezon végéig írtam alá, de öt évig maradok – mondta viccesen a szerepvállalásának hosszát firtató kérdés kapcsán a szakember. – Nem sokáig gondolkodtam azon, hogy elfogadjam-e a klub ajánlatát. Ismerem a csapatot, már a vasárnapi, Győr elleni bajnokit is a helyszínen tekintettem meg, és azt is tudom, hogy egy nagy klubhoz kerültem."

„A kemény munkában hiszek. Fontosnak tartom a fegyelmet. Szeretnék minél több fiatalt a csapatban látni. Az Újpest jó csapat, de egy-két játékos hozzáállásán javítani kell, és problémát jelent, hogy többen sérültek. Ami a nyelvi helyzetet illeti, a délszláv futballistákkal anyanyelvükön, a többiekkel angolul tudunk kommunikálni, illetve a segítőm tud spanyolul is. Amit majd meg kell oldanunk, az a francia anyanyelvű labdarúgókkal – akik nem tudnak angolul – való kommunikáció. Nem vagyok mágus, ne várjanak azonnal csodát, de természetesen minden meccset meg akarunk nyerni. Pénteki ellenfelünk, az MTK nem jobb, csak szervezettebb csapat, ezen kell nekünk is változtatnunk" – tekintett előre az új szakvezető.

Vignjevics a korábbi eredményei közül a Rudar Pljevljával nyert montenegrói bajnoki címet, illetve a Vojvodinával elért szerb bajnoki bronzérmet emelte ki. Magyarországi emlékei kapcsán megemlítette, hogy amikor Tatabányán játszott, a Dunaferr elleni volt a legjobb meccse, amelyiken két gólt is szerzett.

A sajtótájékoztatón Roderick Duchatelet tulajdonos is megszólalt. Elmondta, Vignjevics volt az egyetlen jelöltje a posztra, és már vasárnap, Marc Leliévre lemondásakor tudta, hogy a szerb szakember lesz az új vezetőedző. Segítője a boszniai Zoran Campara lesz.

NEBOJSA VIGNJEVICS MÁR A NEMZETKÖZI PORONDRA IS GONDOL

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2013–2014-ES SZEZONBAN
2013. október 20.: Marc Leliévre és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics– Újpest
LABDARÚGÓ NB I, 12. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv)
Október 25., péntek
19.00 MTK Budapest–Újpest FC (Tv: Sport1)
Október 26., szombat
14.00 Debreceni VSC-Teva–Lombard Pápa (Tv: M1)
16.00 Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC
16.00 Ferencváros–Mezőkövesd (Tv: Sport1)
18.00
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MVM Paks (Tv: Sport1)
20.00
Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Sport1)
Október 27., vasárnap
16.30 Videoton FC–Budapest Honvéd (Tv: M1)
18.30
Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC(Tv: Sport2)
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik