Munkamániás megmondóember az Újpest új vezetőedzője – „nagy dolgokra lehet képes”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 11:13
Amint azt a Nemzeti Sport Online tegnap elsőként jelezte, a 45 éves szerb Nebojsa Vignjevics lett az Újpest FC új vezetőedzője, a szakember a szezon végéig írt alá. Bemutatjuk a nagy elemző hírében álló, munkamániás trénert.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest új vezetőedzője (Fotó: archív)
Nebojsa Vignjevics, az Újpest új vezetőedzője (Fotó: archív)
Nebojsa Vignjevics, az Újpest új vezetőedzője (Fotó: archív)
Nebojsa Vignjevics, az Újpest új vezetőedzője (Fotó: archív)
Nebojsa Vignjevics, az Újpest új vezetőedzője (Fotó: archív)

 

VIGNJEVICS MÁR KEDDEN ALÁÍRT, LELIÉVRE TÁVOZIK

Az Újpest a hivatalos honlapján számolt be a klub szakmai stábjában történő változásokról.

„A szerdai nap folyamán biztossá vált, hogy távozik az Újpest FC kispadjáról Marc Leliévre és Kozma István. Marc Leliévre közel két éve állt klubunk szolgálatában. A belga szakember sok áldozatot hozott az Újpest FC-ért, a klub vezetése ezért és a klubért végzett munkájáért is szeretne ezúton is köszönetet mondani az edzőnek és sok sikert kívánunk pályafutásához.

Kozma István, miután játékosként 2001-ben Újpestről vonult vissza, edzőként nyáron tért vissza a Megyeri útra. Természetesen korábbi remek középpályásunknak is köszönjük a klubért végzett munkáját, ő jelenleg is a klub alkalmazásában áll” – olvasható az ujpestfc.hu-n.

Nebojsa Vignjevics lett az Újpest új vezetőedzője, a klub közlése szerint a szerb szakember már kedd este aláírta a szerződését, egy évre kötelezte el magát.

A szakmai stábhoz csatlakozott Zoran Campara is, aki többek között a Hajduk Kula sportigazgatója is volt korábban.


Nebojsa Vignjevics az előző szezonban az újvidéki FK Vojvodinánál dolgozott. Bemutatására a vajdasági Magyar Szó című lap sportrovatának vezetőjét, Tőke Jánost kértük meg.

„Nebojsa Vignjevicset olyan edzőnek ismerjük, aki ha látja, hogy a klubvezetés fogékony az ötleteire és engedik dolgozni, akkor nagy dolgokra lehet képes. Korábban ténykedett például Montenegróban is, ahol az elnökség nem szólt bele a munkájába, hagyták dolgozni, aminek eredményeképpen sok fiatalt beépített a csapatba, akik később nagyon jó teljesítményt nyújtottak" – kezdte a szakember jellemzését Tőke János.

„Fiatalpárti, vagyis bátran támaszkodik a tehetségekre. Ugyanakkor szereti megválogatni, hogy kivel dolgozik, vagyis korábbi csapataihoz sok játékost vitt. Elemző típus, rengeteget analizálja a mérkőzéseket, egész nap a futballal foglalkozik, él-hal érte. Karakán ember, az a fajta, aki mindig megmondja a véleményét, éppen ezért jó a kapcsolata a sajtóval, mindig készségesen nyilatkozott a meccsek után" – folytatta a vajdasági újságíró, aki Vignjevics legutóbbi, vojvodinás időszakára is kitért.

„A Vojvodinával szép focit játszatott, kupadöntőbe jutott a csapattal és sokáig a második helyen álltak a tabellán. A kupadöntőt azonban csapnivaló játékkal a Jagodinával szemben egy nullára elveszítették. Tulajdonképpen ebbe a meccsbe bukott bele, mert a vereség kihatott a bajnoki szereplésükre is, a Crvena zvezda megelőzte őket. Ha nincs a vereség a kupadöntőben, akkor még ma is ő irányítja a csapatot" – fogalmazott a szakíró.

Tőke János hozzátette, hogy igazán kiugró eredményei nem voltak a múltban, talán ezért nem is kapott szerződést nagyobb kluboktól, ugyanakkor már több helyen bizonyította, hogy képes csapatot építeni. Legutóbb egyébként a montenegrói Buducsnoszttal hozták hírbe.

„Nagyon ambiciózus szakember, őt ismerve valószínűleg gyorsan elkezd magyarul tanulni, hogy minél jobban el tudja fogadtatni magát a játékosokkal. Szerintem a szerb edzők közül ő a lehető legjobb választás az Újpest számára, hiszen a Megyeri útiaknál sok a fiatal futballista, akikkel ő jól fog tudni bánni" – összegzett a Magyar Szó újságírója.

A 45 éves Nebojsa Vignjevics eddig hazájában és Montenegróban dolgozott. Volt a montenegrói OFK Grbalj és az FK Rudar Pljevlja vezetőedzője, majd Szerbiában a Hajduk Kulát, a Rad Beogradot és legutóbb, a 2012–2013-as szezonban az újvidéki Vojvodinát irányította. Nem ismeretlen számára a magyar NB I, ugyanis játékosként 2001 és 2002 között Tatabányán futballozott. A Lombard FC Tatabánya néven szereplő csapatban 2001. április 1-jén, az MTK ellen 1–0-ra elveszített mérkőzésen mutatkozott be, összesen hét NB I-es találkozón lépett pályára, és két gólt szerzett (április 15-én, a Dunaferr ellen duplázott).

Vignjevics vezetőedző lesz, Kozma István utódaként, aki valójában a vasárnap lemondott Marc Leliévre segítőjeként dolgozott eddig ebben a szezonban.

Újpesten Vignjeviccsel tovább erősödött a délszláv vonal, azt követően, hogy a nyáron a klub szerződtette a bosnyák Asmir Suljicot, a horvátországi születésű, montenegrói Bojan Szankovicsot és a szerb Marko Dmitrovicsot. Rajtuk kívül Bojan Mihajlovic (bosnyák), Filip Sztaniszavljevics (szerb) és Dusan Vasziljevics (szerb) is délszláv nemzetiségű.

Az új szakember már az első, ma délelőtti tréningjén nagyon határozottnak tűnt. Helyszíni tudósítónk elmondása szerint végig dirigálta és kiabálta a tréninget, végig érződött rajta a szerb mentalitás. Folyamatosan a labda járatását kérte a futballistáktól, nagyon pörgős edzést vezényelt. Azoknak a játékosoknak pedig, akik nem megfelelően végezték a feladatokat, rögtön eligazítást tartott, külön is elbeszélgetett velük. A szerb futballistákkal anyanyelvükön, a többiekkel angolul kommunikált – kiválóan beszél angolul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik