Videoton: Caneira tudja, hogyan lehetnek bajnokok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 09:15
Marco Caneira, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton portugál légiósa szerint ha a tavalyihoz hasonló tavaszt produkálnak, meglehet a bajnoki cím. A fehérváriak hátránya négy pont az éllovas DVSC-Teva mögött.

„Sajnos rosszul kezdtük a 2013–2014-es szezont, hiszen a nemzetközi kupában nem sikerült teljesítenünk a célkitűzéseket – kezdte Marco Caneira a vidi.hu-nak. – A kupakiesés után minden erőnkkel a bajnokságra koncentráltunk, ahol remekül szerepeltünk az idény első felében. Sorra nyertük a meccseket, jól játszottunk, sok gólt lőttünk. Aztán a nyolcadik-tizedik forduló környékén rossz szériába kerültünk, és végül az ősz végére elveszítettük a vezető pozíciónkat is. De itt vagyunk, és úgy gondolom, egy nagyon kemény téli felkészülést követően tavasszal le fogjuk dolgozni a hátrányunkat."Marco Caneira a vidi.hu-nak. – A kupakiesés után minden erőnkkel a bajnokságra koncentráltunk, ahol remekül szerepeltünk az idény első felében. Sorra nyertük a meccseket, jól játszottunk, sok gólt lőttünk. Aztán a nyolcadik-tizedik forduló környékén rossz szériába kerültünk, és végül az ősz végére elveszítettük a vezető pozíciónkat is. De itt vagyunk, és úgy gondolom, egy nagyon kemény téli felkészülést követően tavasszal le fogjuk dolgozni a hátrányunkat."

„Tavaly a 17. forduló után 26 ponttal csak a 4. helyen álltunk, aztán tavasszal mi gyűjtöttük a legtöbb pontot a bajnokságban. Az a célunk, hogy idén megismételjük ezt a remek tavaszi produkciónkat, és akkor bajnoki címet fogunk ünnepelni – folytatta a Videoton portugál légiósa. – A karácsonyi szünetet otthon töltöttem a családommal, hiszen ők nem lehettek itt velem ősszel. Nagyon jó volt minden nap a szeretteimmel lenni. A pihenés mellett persze odafigyeltem arra, hogy jó erőnlétben térjek majd vissza, kaptunk is személyre szabott edzéstervet a szünetre. A tavaszi szezontól, ahogy korábban már mondtam, azt várom, hogy le fogjuk dolgozni a hátrányunkat a DVSC-vel szemben. Ugyan csak öt hazai bajnokink lesz, és nyolc alkalommal idegenben lépünk pályára, ez azonban nem hiszem, hogy hátrány lesz számunkra. A saját játékunkat kell játszanunk itthon és idegenben is egyaránt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik