Videoton: a Dinamóval versengenek a horvát tehetségért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.24. 10:19
null
Borna Barisicet (19) hozták hírbe a Vidivel (Fotó: archív)
Az index.hr terjedelmes cikket közöl a horvát élvonalban bennmaradásért küzdő és gazdasági válságban lévő NK Osijekről. A klub sajtófőnöke, Mario Mihic megemlíti, egyik tehetségükért ajánlatot tett a magyar élvonalban listavezető Videoton. 

Az index.hr cikke kifejti, hogy a tízcsapatos horvát élvonalban 19 forduló után 9. helyen álló NK Osijeknek január 1-ig mintegy egymillió eurós adósságot kellene rendeznie, különben csődöt jelenthet a klub.

Az eszékiek a horvát futball zászlóshajójától, a bajnoki címvédő Dinamo Zagrebtől remélnek segítséget. Abban bíznak, hogy a fővárosiak megveszik tőlük a legtehetségesebbnek tartott játékosaikat, akik a szezon végéig kölcsönben maradhatnának Eszéken.

A szóban forgó futballisták között van a 22 éves balhátvéd, Borna Barisic is, akiért azonban eddig csak a magyar élvonalban listavezető Videoton tett konkrét ajánlatot, ami azonban nagyon alacsony összegről szólt.

„Példaként itt van Borne Barisic, akit a Dinamo szeretne a Makszimir Stadionban látni. Emellett egyetlen csapat mutatott komoly érdeklődést iránta, a Videoton. És mennyit kínáltak érte? Huszonötezer eurót” – újságolta csalódottan Mario Mihic, az NK Osijek sajtófőnöke.

A szóban forgó játékos piaci értékét a transfermarkt.de 400 ezer euróra becsüli.

A Videotonnak azért lehet szüksége balhátvédre, mert a zöld-foki-szigeteki Stopira bekerült a bő keretbe hazája Afrika-kupára készülő válogatottjában, és ha utazik a január 17-én kezdődő tornára Egyenlítői-Guineába, akkor lemarad a fehérváriak téli felkészülésének jelentős részéről.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Borne Barisic (horvát, NK Osijek)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Nikolics Nemanja (érdeklődnek iránta: AEK Athén – Görögország, Beitar Jeruzsálem – Izrael, Maccabi Haifa – Izrael), Dinko Trebotic (érdeklődnek iránta: Celta Vigo – Spanyolország; Genoa – Olaszország; Lech Poznan – Lengyelország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik