K. T. I. 2021.04.25 10:17 Frissítve: 2021.05.09 10:12

Videó: „A közösségi média tokkal-vonóval átalakította a sportújságírást”

Hihetetlenül változó időket élünk és naponta érnek minket új, a szakmánkat érintő impulzusok. Itt van mindjárt például a Szuperliga. Egy kísérlet a sport tőkemaximalizálására, amely úgy tűnik, egyelőre csak terv marad. Az azonban már valóság, hogy hosszú évek óta a legnagyobb és leggazdagabb klubok óriási energiákat fektetnek abba, hogy saját sajtóosztályuk, tévéjük, csatornájuk és médiacenterük legyen, s ezzel együtt arra is törekszenek, hogy csak az a hír jusson el a nagyérdeműhöz, ami ezekben a „házi műhelyekben" készül. „A közösségi média tokkal-vonóval átalakította a sportújságírást és ehhez alkalmazkodni kell" – mondta Kálnoki Kis Attila, a 24.hu főmunkatársa a Csisztu Sportcast sportújságírókkal készült epizódjának második részében Szöllősi György, a Nemzeti Sport és a FourFourTwo főszerkesztője és Szujó Zoltán, az ITM autó- és motorsportstratégiai tanácsadója társaságában.

 

 

 
Videó: ellenség, barát vagy szurkoló e a sportújságíró?

A pandémiás helyzet még nagyobb veszélyt jelent a távolságtartás és a biztonsági zónák kialakítása miatt, a kisebb vagy független orgánumok teljesen kiszorulhatnak a történések színhelyéről, s a sportrajongó végül elszakadhat a valóságtól vagy annak egy „közösségi médiás”, szépen csomagolt, esetleg torzított változatát kapja – olvasható az adás ajánlójában. 

A változások folyamatosak, a szakma védelme fontos, de merre tart mindez és mi a dolga ebben a hatalmas sportmédia zajban a sportújságíróknak? Még mindig kérdés, hogy ellenség, barát, esetleg szurkoló-e a kolléga, és ahogy változik a világ, lesz-e még helyünk ebben a hivatásban?

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.

2022.06.25 14:58:07

Labdarúgó NB I R. Gy.

A Sepsi elleni vereség után jól játszott a Ferencváros, a Ludogorecnek esélye sem volt.