Újpest: válaszoltak az UTE „személyeskedő” közleményére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.04. 17:48
Az Újpest FC péntek délután részletes választ tett közzé honlapján az UTE legutóbbi közleményére reagálva.

Az Újpest FC közleményét tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé. Íme:

„Az Újpest FC sem közlemény-, sem nyilatkozatháborút nem szeretne folytatni, mert úgy gondoljuk, hogy ez méltatlan minden szereplőhöz, nem beszélve az újpesti hagyományokról.

Az UTE legutóbbi közleménye ugyan személyeskedő és hemzseg a valótlanságoktól (részletes válaszunkat alább olvashatják), mi viszont a szurkolóinkért és a csapatainkért dolgozunk nap mint nap. Éppen ezért egyetlen célunk, hogy mihamarabb visszatérhessünk a Megyeri úti stadionba, de csak olyan feltételekkel, amelyekkel biztosítani tudjuk a tervszerű és magas szintű munka folytatását. Kizártnak tartjuk, hogy van olyan ember Magyarországon, aki vitatná, hogy Újpest NB I-es labdarúgócsapatának egy korszerű, felszerelt és szurkolóbarát stadionban kell játszania hétről hétre. Illetve, nem "egy" stadionban, hanem "a" Szusza Ferenc Stadionban. Hajrá, Lilák!

1.

Az Újpest 1885 Futball Kft. nem belga tulajdonú, hanem Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság, melynek két magyar tagja van, az egyik, a többségi tulajdonos, az Újpest Labdarúgó Kft., a másik pedig az UTE.

A közleményt az Újpest 1885 Futball Kft. a saját nevében bocsátotta ki, így nincsen semmilyen jelentősége annak, hogy attól az UTE elhatárolódik-e vagy sem.

2.

Az Újpest 1885 Futball Kft. semmilyen valótlan tényt nem állított és semmilyen olyan nyilatkozatot nem tett, mellyel az UTE hírnevét csorbítaná, ezt legfeljebb az UTE magatartása teheti meg.

3.

Ahogyan azt már a korábbiakban többször is jeleztük, az Újpest 1885 Futball Kft. a Szusza Ferenc Stadion felújítását kivitelező vállalkozóval nem áll szerződéses jogviszonyban, a kivitelezésben nem vesz részt.

Az Újpest 1885 Futball Kft.-nek nem volt semmilyen ráhatása arra, hogy a Szusza Ferenc Stadionban milyen felújítási munkálatok milyen összeg, milyen ellenérték fejében kerüljenek elvégzésre, valamint arra sincs és nem is volt ráhatása, hogy ezen felújítási munkálatok milyen határidőben kerüljenek átadásra.

Az Újpest 1885 Futball Kft. megbízási szerződést kötött dr. Gyimesi Kendével, mint vállalkozóval a stadionfejlesztési projekt nyomon követésére és felügyeletére, azonban természetesen a megbízottnak sem lehet több joga, mint a megbízónak, így dr. Gyimesi Kende sem tudta és nem tudja ma sem érdemben befolyásolni a felújítási munkálatokat.

Hangsúlyozzuk azt is, hogy dr. Gyimesi Kende nem alkalmazottja az Újpest 1885 Futball Kft.-nek és természetesen nem is jogosult nyilatkozatot tenni.

A vállalkozó csupán észrevételezte az általa hibásnak tartott felújítási elemeket, mely észrevételeket természetesen az átadás-átvétel előtt kell megtenni ahhoz, hogy a kivitelező, illetve az átvételre jogosult NSK és UTE azokat figyelembe vehesse.

Amennyiben ezen észrevételeket az átvételt követően tette volna meg, úgy azokat már nyilván nem lehetett volna szavatosság körében kijavíttatni a felújítást végző kivitelezővel.

4.

Az UTE azt állítja, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. ügyvezetője a szándéknyilatkozat jogi természetét összemossa. Az UTE nyilatkozatából nem derül ki, hogy az összemosás mivel történik, azonban még jogásznak sem kell lenni ahhoz, hogy belássuk, egy társadalmi szervezet, sportegyesület elnöke nem nyilatkozhat össze-vissza írásban, melyet később kénye-kedve, vagy pillanatnyi érdekei szerint megváltoztat.

A szándéknyilatkozat egyébként jogilag egy ajánlatnak tekinthető, mely természetesen köti az ajánlat megtevőjét, jelen esetben az UTE-t.

Az UTE e körben arra is hivatkozik, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. felmondta az UTE-val kötött együttműködési szerződését és emiatt kívánja a korábban írásban vállaltakat megszegve az UTE megváltoztatni az álláspontját a stadion használata ügyében.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. és az UTE közötti együttműködési megállapodás a labdarúgás-utánpótlás működtetésére jött létre elsősorban. A megállapodás alapján az Újpest 1885 Futball Kft. havonta egy magasabb összeget fizetett az UTE részére az utánpótlás-nevelés támogatására, az UTE pedig köteles volt ezen összeggel elszámolni.

Mellékelten bemutatjuk az együttműködési szerződés felmondását megelőző utolsó elszámolást az UTE részéről. Látható, hogy – annak ellenére, hogy több millió forintról van szó – az elszámolás semmi konkrétumot nem tartalmaz, olyan tételek szerepelnek rajta, melyek nincsenek semmivel alátámasztva, például bérleti díj, illetve hidegcsomag.

Az elszámolás bemutatását követően álláspontunk szerint joggal vetődtek fel kételyek az UTE utánpótlásának működésével kapcsolatosan és talán a szurkolók számára is nyilvánvalóvá válik, hogy miért tartotta az Újpest 1885 Futball Kft. szükségesnek saját utánpótlás létrehozását, ahol az ifjú labdarúgók tagdíjfizetésre nem kötelesek és még a felszerelést is ingyen kapják az Újpest 1885 Futball Kft.-től.

5.

Az UTE „Szándéknyilatkozat pontosítása" elnevezésű okirattal kapcsolatosan az Újpest 1885 Futball Kft. álláspontja az, hogy az UTE a korábbi ajánlatához kötve van, annak megváltoztatását semmi nem indokolta és ezzel a jelenleg NB I-ben szereplő labdarúgócsapatnak különösen nagy kárt okoz.

Nem igaz ugyanis az az állítás, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. ugyanazon helyiségeket bérelhetné, mint korábban, hiszen a stadion részben átépítésre került és ez nyilvánvalóan teljesen új helyzetet teremt a használat szempontjából.

Az Újpest 1885 Futball Kft. továbbra is fenntartja korábbi kijelentését, mely szerint, mint egyedüli NB I-es labdarúgócsapat Újpesten, kizárólagosan kívánja használni a Szusza Ferenc Stadiont és nem kívánja azt megosztani alsóbb osztályú csapatokkal, sem pedig utánpótlás-csapatokkal.

A felújítás célja is az volt, hogy az NB I-es csapat méltóbb környezetben játszhassa mérkőzéseit.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik