Újpest: fiatal belga védő érkezhet a tavaszi idényre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.01. 08:26
Belga hátvéd érkezhet az Újpesthez a Duchatelet-birodalomból: a belga másodosztályú Tubize 23 éves védője, Jonathan Heris nem kelt el tegnap éjfélig, a nyugat-európai átigazolási időszak lezártáig Roland Duchatelet két új klubjához, az angol Charltonhoz vagy a spanyol Alcorcónhoz, így a február második feléig nyitva tartó magyar piac felé kacsingat a játékos ügynöke.

Thierry Dailly, a futballista ügynöke azt mondta, Heris jövőjét mindenképpen a Standard Liege-ben, a Duchatelet-birodalom legfontosabb klubjában képzeli el, de a fejlődésének jót tenne, ha a belga másodosztálynál erősebb bajnokságba kerülne a 183 centiméter magas, 78 kilogrammos védő.

A belga másodosztály hatodik helyén álló klubban ebben a szezonban 20 mérkőzésen három gólt szerző Herist először az egyaránt második vonalbeli angol Charltonnak és spanyol Alcorcónnak próbálták meg kölcsönadni, de nem született egyezség.

„Herisszel a célunk, hogy a következő idényre már a Standard keretével kezdje meg a felkészülést. Csak az a kérdés, mi fog történni vele addig – mondta a játékos ügynöke. – Vasárnap Budapestre repülünk, hogy körülnézzünk az Újpestnél. Utána eldöntheti, mit szeretne. A magyar első osztályban biztosan fejlődne, de a feltételek a mostani klubnál is adottak ehhez, semmit sem erőltetünk."

„Megnézzük Budapestet, s ha az anyagi feltételekben is meg tudunk egyezni, és tetszik a hely, szívesen belevágok" – mondta a labdarúgó a lameuse.be-nek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Nagy János (Szigetszentmiklósi TK – kölcsönből vissza), Lansana Sagna (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), El Hadji Sidibe (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), Zamostny Balázs (Vasas, kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Grégory Christ (francia, Royal White Star Bruxelles – Belgium), Egerszegi Tamás (gyirmóti kölcsön után DVTK), Erős Ronald (?), Horváth Richárd (Cegléd, próbajáték), Loic Nego (francia, Charlton Athletic – Anglia), Szélesi Zoltán (Vasas ?), Vermes Krisztián (Mezőkövesd ?)
Kiszemeltek: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Martin Hála (cseh, Sigma Olomouc – Csehország, próbajáték), Jonathan Heris (belga, Tubize – Belgium), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik