Újpest: 176 centi, bajnok lett Észak-Macedóniában, most a Megyeri útra szerződhet

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 21:48
null
A gol.mk beszámolója szerint északmacedón bajnok játékost igazolhat az Újpest FC
Újabb északmacedón futballista szerződhet az Újpest FC-hez. A helyi gol.mk beszámolója szerint a szabadon igazolható Matej Cvetanovszki a lila-fehérek kiszemeltje. A magyar csapat helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy Lettországból és Törökországból is érdeklődnek a 176 centis labdarúgó iránt.

 

A 22 éves támadó – aki elsődleges posztját tekintve a bal szélen érzi magát a legjobban, ám középen és a pálya jobb oldalán is bevethető – a koronavírus-járvány miatt megszakított idényben bajnoki címet nyert az FK Vardarral. Az északmacedón rekordbajnok színeiben 2018 januárja és 2020 júniusa között összesen 60 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken öt gólt szerzett és 12 gólpasszt is kiosztott. Viszonylagos fiatalsága ellenére az északmacedón élvonalban már 108 meccsnél jár a Transfermarkt által 250 ezer euróra taksált, U20-as válogatott, 176 centis szélső.

A gol.mk beszámolója szerint biztosra vehető, hogy Cvetanovszki külföldön folytatja a pályafutását, a kérdés csupán az, hogy hol. Az Újpest mellett állítólag Lettországból és Törökországból is érdeklődnek a játékos iránt – ám a kérők közül a lila-fehérek állnak a legközelebb az egyezséghez.

A lap kiemeli, Újpesten az utóbbi időben több északmacedón játékos is lehetőséget kapott – köztük Enisz Bardi, aki az OTP Bank Ligából később a spanyol élvonalba, a Levantéhoz szerződött. A sajtóhírek szerint az Arsenal által is csábított karmester példája meggyőző lehet Cvetanovszki számára.

Kerestük az Újpestet, valóban tárgyalnak-e Cvetanovszkival és képviselőivel, illetve hogy ha igazak a gol.mk értesülései, hol tart a folyamat – a klub válaszával, ha kapunk, frissítjük cikkünket.

A Megyeri úti együttes eddig hét új játékost jelentett be a 2020–2021-es idényre készülve, köztük a Stieber testvéreket, Nikola Mitrovicsot, illetve a Romát is megjáró Junior Tallót és Lirim Kastratit.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Miroszlav Bjelos (szerb, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként),Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Lirim Kastrati (koszovói, Bologna U19 – Olaszország), Nikola Mitrovics (szerb, ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Stieber András (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Stieber Zoltán (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (elefántcsontparti, szabadon igazolhatóként, legutóbb: Chambly – Franciaország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Mucsányi Márk
Kiszemeltek: Matej Cvetanovszki (északmacedón, Vardar – szabadon igazolható)
Távozók: Balázs Benjámin (MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, KAS Eupen, Belgium, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Novothny Soma (szabadon igazolható), Antonio Perosevic (horvát, szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund – Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik