Újpest: Duchatelet szerint a Magyar Kupát is megnyerhetik

Vágólapra másolva!
2014.02.21. 11:56
null
Roderick Duchatelet (balra) szerint minőségi játékosokat igazoltak a télen (Fotó: Szabó Miklós)
Öt új légióssal készül a labdarúgó NB I jövő heti folytatására az Újpest FC. A nemrég szerződtetett futballistákat pénteken, sajtótájékoztató keretében mutatták be a Szusza Ferenc Stadionban.

 

Nebojsa Vignjevics vezetőedző azt mondta: sajnos kissé későn érkeztek a játékosok, csak az átigazolási időszak végén sikerült megállapodni velük, ugyanakkor ilyen rövid idő alatt is megmutatták, hogy erősségei lehetnek a csapatnak.

„Úgy gondolom, összességében az edzőtábor és a felkészülés jól sikerült, az új futballistákkal pedig sikeresebb csapatot tudunk építeni” – fogalmazott a szerb szakember.

A tréner kitért a magyar labdarúgó-válogatott összetartásaira is. Amint azt jelezte, mindenképpen szeretné segíteni a kapitány, Pintér Attila munkáját, ugyanakkor szerinte azt is meg kell értenie a szövetségnek, nem akarja, hogy például egyik legjobb játékosa, Simon Krisztián egy ilyen tréning után sérülten térjen vissza a csapatához.

Roderick Duchatelet elnök a gárda céljairól megjegyezte, korábban voltak problémák az együttesnél, s ez meggátolta a csapatot abban, hogy azt a teljesítményt tudja nyújtani, amit a szurkolók is elvárnak.

„Úgy gondolom, most minőségi futballistákat igazoltunk, s velük sikerülhet pótolni a hiányosságainkat, és akár még a Magyar Kupát is megnyerhetjük” – tette hozzá az elnök.

A 23 éves Jonathan Heris 106 belga másodosztályú bajnoki mérkőzéssel a háta mögött választotta a lila-fehéreket, a szenegáli páros, a támadó Elhadji Badiane Sidibe, valamint a belső védő Lansana Sagna pedig a Racing Club de Dakartól érkezett a klubhoz. Utóbbi futballista korábban az FC Porto utánpótláscsapataiban is lehetőséget kapott. A 19. születésnapját hétfőn ünneplő Nebojsa Koszovics a belga Standard Liege együttesétől kölcsönbe került a csapathoz: a montenegrói U21-es válogatott középpályás korábban a Vojvodinánál egy évig együtt dolgozott a lila-fehérek jelenlegi vezetőedzőjével. Szintén kölcsönbe került a Szusza Ferenc Stadionba a kolumbiai Darwin Andrade, a 23 éves védő ugyancsak Belgiumból érkezett.

Sidibe arról beszélt, hogy bár nagyok a kulturális körülmények Szenegál és Magyarország között, a futball saját kultúrája miatt nem érzi, hogy emiatt hátrányban lenne, honfitársa, Sagna pedig elmondta, hogy érzése szerint már most sokat fejlődött Újpesten.

Andrade szakmai és személyes okokkal indokolta, hogy miért vágott bele az európai kalandba, és érzése szerint jó csapatba került. Heris pedig arról beszélt, hogy személyes látogatása során meggyőződött arról, hogy az Újpest felépítésében és infrastruktúrában is felülmúlja a belga klubok egy részét is, így ezután már gyorsan eldöntötte, hogy lila-fehérben szeretné folytatni pályafutását

Az Újpest 17 fordulót követően 21 ponttal a tabella 10. helyét foglalja el NB I-ben. A gárda jövő szombaton a Budapest Honvéd otthonában játssza idei első mérkőzését a bajnokságban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Darwin Andrade (kolumbiai, Sint-Truiden – Belgium, kölcsönbe, legutóbb La Equidad – Kolumbia), Jonathan Heris (belga, AFC Tubize – Belgium), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium), Nagy János (Szigetszentmiklósi TK – kölcsönből vissza), Lansana Sagna (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), El Hadji Sidibe (szenegáli, Racing Club de Dakar – Szenegál), Zamostny Balázs (Vasas, kölcsönből vissza)
Távozott/távozhat: Grégory Christ (francia, Royal White Star Bruxelles – Belgium), Egerszegi Tamás (gyirmóti kölcsön után Diósgyőri VTK), Erős Ronald (Ceglédi VSE), Horváth Richárd (Lombard Pápa), Loic Nego (francia, Charlton Athletic – Anglia), Szélesi Zoltán (Vasas ?), Toricska Rajmond (Kozármisleny FC – kölcsönbe), Vermes Krisztián (Mezőkövesd)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik