Újpest: Duchatelet „kiteregette a szennyest”, közleményben felelt Csehinek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 14:53
null
Az Újpest-szurkolók ritkán látható kötélhúzásnak lehetnek tanúi a régi és a jelenlegi vezetőség között (Fotó: Meder István)
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa a csapat hivatalos honlapján közzétett közleményben válaszolt Csehi István korábbi ügyvezetőnek. Duchatelet közleményét az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül adjuk közre.

„Sajnálattal olvastam, hogy Csehi István szavai még mindig hitelesnek számítanak bárki számára is.

ƒSajnálattal olvastam, mert Csehi István az az ember, aki 2011. október 21. és 2012. február 14. között valamivel több, mint 30 ezer eurót és 39 millió forintot vett fel készpénzben az Újpest FC Kft. három különböző számlájáról úgy, hogy ezekkel az összegekkel azóta sem számolt el (a bizonylatok megtekinthetők az Újpest FC honlapjára kattintva), emiatt pedig továbbra is büntetőeljárás van ellene.

Mert Csehi István az az ember, akinek ügyvezetősége mellett 2011. október 26. és 2012. február 12. között az Újpest FC Kft. az általam utalt összegből 1304000 eurót és 195266260 forintot utalt tovább olyan, tényleges szolgáltatást nem nyújtó offshore cégeknek, mint a Spontefor Limited, a BTC International, a TPI Invest, a Blackstone Continent, a Lascano, a Clancy LLC, a Sparceas Limited vagy éppen a Bronture Limited (a bizonylatok megtekinthetők az Újpest FC honlapján).

Nem mellesleg – csak hogy kerek legyen a történet –, Csehi István az az ember, aki az Újpest FC Kft. számlája mellett a Sparceas Limited, a TPI Invest, a Plastrum, az Iceinvest, a Pilvax, a Spontefor Limited, a BTC International, és a Blackstone Continent számlájához is korlátlanul hozzáférhetett az említett időszakban (a bizonylatok megtekinthetők az Újpest FC honlapján). Néhány cégnév mintha az előző bekezdésben is szerepelne...

A fentiek tekintetében és azt figyelembe véve, hogy a napokban sokat emlegetett licencátruházás minden tekintetben megfelel a hatályos magyar törvényeknek, némileg értetlenül állok az előtt, hogy az MLSZ még tőlem vár garanciákat, az pedig csak simán megdöbbent, hogy Csehi István továbbra is hajlandó minden papírt olvasás nélkül aláírni, amit elé raknak partnerei.

Roderick Duchatelet

A Nemzeti Sportnak Visontai Csongor, az Újpest FC jogi képviselője március 8-án nyilatkozott úgy, hogy az előző vezetőség tevékenysége miatt a kft. offshore-cégek hálójába került, és valószínűleg át kell ruháznia indulási jogát. Csehi István közleményben felelt erre, kijelentve, „Roderick Duchatelet csak ürügyet keres arra, hogy ne kelljen szerződéses kötelezettségének eleget tennie, ne kelljen az általa felvállalt adósságokért helytállnia.” A Magyar Labdarúgó-szövetség szintén közleményt adott ki az Újpesten kialakult helyzetről, tudatva: feltételekhez köti az indulási jog átruházását. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is kommünikét adott ki, jelezve: az MLSZ-nek van törvény adta lehetősége arra, hogy megoldja a szituációt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik