Újpest: az MLSZ feltételekhez köti az indulási jog átruházását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 17:34
Szombaton a Nemzeti Sport írt arról, hogy az Újpest FC élvonalbeli labdarúgócsapata akár meg is szűnhet, ha a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem hagyja jóvá a klub kérését, az NB I-es indulási jog átruházásáról (az UTE venné át). Ma már megszólalt az ügyben a klub korábbi ügyvezetője, Csehi István, az MLSZ pedig közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség a legnagyobb körültekintéssel és alapossággal kezeli az Újpest FC Kft. ügyében benyújtott, az indulási jog átruházására vonatkozó kérelmet. Fontosnak tartjuk ugyanakkor világossá tenni, hogy az Újpest FC esetében a helyzet rendezésének kulcsa a tulajdonos, a klubvezetés kezében van. A szövetség nem vállalhat felelősséget a mindenkori klubtulajdonosok, klubvezetők szakmai és pénzügyi döntéseiért. A szövetségnek sem hatásköre, sem eszköze nincs arra, hogy állást foglaljon abban, hogy ki a felelős az Újpest FC körül kialakult helyzetért. Az MLSZ feladata, hogy felelősségteljes döntést hozzon az indulási jog átruházásáról, figyelembe véve minden – szakmai, versenyügyi és pénzügyi – körülményt.

A szövetség vezetése hetek óta egyeztet az újpesti klubvezetéssel és jelenleg is folyamatosan kapcsolatban áll az Újpest FC tulajdonosával és ennek során egyértelművé tette, hogy milyen kiegészítő garanciákat és információkat kell megkapnia ahhoz, hogy felelősségteljes döntést hozhasson az ügyben. Amint rendelkezésre állnak a bekért dokumentumok és információk, az MLSZ kész soron kívül döntést hozni. Az MLSZ-nek kötelessége, a bajnokságban résztvevő csapatoknak elemi érdeke, hogy valamennyi sportszervezet a hatályos szabályokat betartva működjön.

A szövetség ismét megerősíti azt a tényt, amelyet már több alkalommal is világossá tett: az MLSZ szigorú, de vállalható feltételekhez köti az indulási jog átruházását, amelyek közül a legfontosabb, hogy a tranzakció következményeként a munkavállalókkal, sportszervezetekkel szemben fennálló elismert kötelezettségek valamint megállapított köztartozások megfizetése nem kerülhet veszélybe.

Ezt a felelős megközelítést várják el a szövetség tagszervezetei és meggyőződésünk szerint, a szélesebb közvélemény is. Bízunk benne, hogy az Újpest FC vezetése megérti és elfogadja a szövetség feltételeit és mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügy minden érintett fél számára megnyugtatóan rendeződjön" – fogalmaz az Újpest ügyében az MLSZ közleménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik