I. SZ. 2022.06.23 12:42 Frissítve: 2022.06.23 13:51

Újpest: 29 éves szerb támadó középpályás érkezett

Szerb támadó középpályást szerződtetett a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC. Matija Ljujics az izraeli Hapoel Haifától érkezik.

Matija Ljujics (Fotó: ujpestfc.hu)

A Partizan Beogradban nevelkedett játékos az ausztrál és a dél-koreai ligában is megfordult, Litvániában bajnok és kupagyőztes lett, legmagasabban jegyzett klubja a portugál Belenenses volt.

A Hapoel Haifánál fél év alatt 17 mérkőzésen játszott, a csapat a helyi kupa elődöntőjéig menetelt.

„Büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál folytathatom a pályafutásomat – idézi az Újpest honlapja a 29 éves Ljujicsot. – Amikor először érdeklődnek irántam, úgy döntöttem, nem is szeretnék más ajánlottakkal foglalkozni. Megbeszéltem a családommal, a barátaimmal, és miután megjött a hivatalos ajánlat és minden részletet átbeszéltünk, rendkívül boldog voltam, hogy Újpest-játékos leszek. Már alig várom, hogy elkezdődjön a bajnokság, és az első hazai mérkőzést, hogy a szurkolóink előtt pályára léphessek. Szerbiában is sokan ismerjük az Újpestet, ismerjük a történetét, hogy mennyire tiszteletre méltó együttes, és büszke vagyok, hogy a klub történelmének a részévé válhatok.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Matija Ljujics (szerb, Hapoel Haifa – Izrael), Vincent Onovo (nigériai, Randers FC – Dánia, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Máté Zsolt (Tiszakécske), Mucsányi Márk (Szentlőrinc), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, Mol Fehérvár)
Távozók: Giorgi Beridze (grúz, Ankaragücü – Törökország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.