Születésnap: Csillaghegyen is köszöntötték Mészöly Kálmánt

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 20:51
Az Ürömi úti Mészöly Focisuliban, sok korábbi játékosa jelenlétében felköszöntötték a 80. életévét pénteken betöltő Mészöly Kálmánt.
Mészöly Kálmán és Mészöly Géza a csillaghegyi ünnepségen (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Mészöly Kálmán és Mészöly Géza a csillaghegyi ünnepségen (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Csillaghegy, péntek délután.

Az Ürömi úti Mészöly Focisuli műfüves futballpályáján a jókedv volt az úr, ahol korábbi válogatott játékosok, edzők, vezetők gyülekeztek. A legtöbben persze a Vasas korábbi játékosai (Kiss László, Müller Sándor, Tóth Bálint és még sokan mások) voltak jelen, de a nagy rivális Újpestből Véber György, Szlezák Zoltán és Kozma István is eljött. Garaba Imre a Bp. Honvédot képviselte.

Mindenki a pénteken nyolcvanéves Mészöly Kálmánt várta.

„Jó szívvel gondolok vissza azokra az időkre, amikor Kálmán volt a szövetségi kapitány, és játszhattam nála a válogatottban – mondta Garaba Imre, korábbi 82-szeres válogatott. – Védőként rengeteg jó tanácsot kaptam tőle, de leginkább az jut eszembe, milyen nagy energiát adott a csapatnak. Szívvel-lélekkel harcolt a magyar sikerekért, iszonyú erővel lelkesített minket. Fantasztikus, hogy ezen a napon én is itt lehetek és köszönthetem őt.”

Megható volt látni, amikor végül maga az ünnepelt is megérkezett. Mészöly Kálmán, aki mindig tele volt életkedvvel, energiával, ma már nehezen mozog – lehetett hallani róla, hogy gyengélkedik, és az ember fájó szívvel látta, az idő elől senki sem menekülhet...

A szomszéd pályán kisgyerekek fociztak, s miközben ment az ünneplés, úgy tűnt, az ünnepelt inkább a gyerekeket nézi, és örömmel látja, hogy a következő generáció legfiatalabb tagjai lelkesen rúgják a labdát.

Rakonczai Viktor zongorázott, Kökény Attila és a TNT frontembere, Dobrády Ákos énekelt az ünnepelt tiszteletére, majd sorban jöttek a köszöntések, a vendégek órákon keresztül adták át az ajándékaikat.

Mészöly Kálmán mosolyogva, a körülötte lévőkhöz néhány szót szólva figyelte az eseményeket, láthatóan élvezte az őt körülvevő hatalmas szeretetáradatot, ám mielőtt a tiszteletére készült jókora, 80-as számmal ellátott tortát felvágták volna, észrevétlenül, csendben távozott.

„Láttam rajta, hogy nagyon boldog” – mosolygott Mészöly Géza, Mészöly Kálmán szintén korábbi válogatott fia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik