D. S. B.
2023.09.30 11:22 Frissítve: 2023.09.30 13:22

Sportrádió: 60 éve indult a Körkapcsolás

1963. szeptember 29-én indult el a Magyar Rádió legendás műsora, a Körkapcsolás, amely eredetileg Második félidő – közvetítés bajnoki labdarúgó-mérkőzésekről nevet viselte. A 60 éves évforduló alkalmából a műsor két sportriportere, Török László és Deák Horváth Péter elevenítette fel a legjobb történeteket a Sportrádióban Szabó Szilárdnak és Németh Kornélnak.

Hatvan éve indult a Körkapcsolás – Németh Kornél és Szabó Szilárd beszélgetett Török Lászlóval és Deák Horváth Péterrel (Fotó: Sportrádió/Fb)

 

A műsorban felidézték, a Körkapcsolásban egy időben három helyszínről közvetítettek három bajnokiról, az első rádiós mérkőzés-közvetítés pedig az 1930-as Magyarország–Olaszország mérkőzés volt, melyet Pluhár István közvetített a rádióban, majd 1951 májusától két helyszínről érkeztek információk.

Török László feljegyzései szerint a Körkapcsolásban Szepesi György, Szűcs Ferenc, Gulyás Gyula, Novotny Zoltán, Dobozi László, Horváth Kálmán, Kovács Imre, Roska Miklós és a kitalálásban is részt vevő Takács Árpád vett részt, utóbbi kettő pedig egy lillafüredi nyaralás alkalmával találta ki a műsort.

„Először a technikusok jelentkeztek be, megvolt a kör, megkapták a riporterek a mikrofont és akkor kezdődött az összedumálás. Annál felejthetetlenebb nem volt” – idézte fel Török László. – „Volt, hogy Knézy Jenő benne volt a rádiós körben. Jenő akárhova ment, Debrecenbe, Diósgyőrbe vagy Fehérvárra, mindig megtalálta a legjobb péket, úgyhogy mindig elmondta, hogy ha jöttök, itt és itt menjetek le, és ott a legjobb a pék” – emlékezett vissza Török László, aki felelevenítette, hogy amikor Miskolcra mentek, akkor emődi tehéntáncot ettek, mert az volt a legfinomabb, de Zalaegerszegre tartva a sármelléki kocsmánál is megálltak.

„Volt ezeknek a túráknak egy mellékszála, hogy ezeket az intézményeket is érintettük, nem csak a futballpályák voltak érdekesek” – tette hozzá Deák Horváth Péter.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.