B. M. 2021.12.20 17:51 Frissítve: 2021.12.20 18:34

Románia: Adrian Mutu maradt a szövetség egyetlen jelöltje – sajtóhír

Minimálisra csökkent annak esélye, hogy Adrian Mutu legyen a Kisvárda edzője, a 42 éves román tréner ugyanis egyedüli jelölt maradt a román válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A bukaresti szövetség (FRF) vezetése csütörtökre hívta össze a szakmai bizottságot, hogy döntsön a válogatott új szakvezetőjéről.

Mutu az U21-es román válogatott trénereként idén tavasszal a magyar-szlovák rendezésű Európa-bajnokságon (Fotó: Török Attila)

A FRF elnöke, Razvan Burleanu, a bajnok CFR edzőjét, Dan Petrescut szerette volna leginkább szövetségi kapitánynak, őt azonban a kolozsvári klub csak a 400 ezer eurós kivásárlási ára kifizetése esetén engedte volna el – amire a szövetségnek nincsen pénze. Szombaton Cristian Balaj klubelnök, hétfőn pedig Ioan Varga többségi tulajdonos is úgy nyilatkozott, ingyen semmiképpen nem engednék el a bajnokságot toronymagasan, tízpontos előnnyel vezető csapat trénerét, akivel szeptemberi eleji visszatérése után hosszú távra terveznek.    

Így aztán a szövetségnek a tavaszig az U21-es válogatottat vezető Mutu maradt az egyetlen elérhető edző, bár a Gazeta Sporturilor sportlap internetes kiadása szerint a látszat kedvéért több más nevet is előterjesztenek majd a szakmai bizottság ülésén. A román szövetségi kapitányi poszt novemberben lett szabad, amikor Mirel Radoi nem hosszabbította meg a világbajnoki selejtezők végével lejárt szerződését. 

Adrian Mutu éppen a FRF felkérésére várva nem fogadta el a Kisvárda ajánlatát, bár december elején ellátogatott a csapat Mol Fehérvár elleni mérkőzésére. Az eddig szerény edzői karrierrel rendelkező, felnőtt szinten csak a Liga 1 alsóházában szereplő csapatokat (FC Voluntari, FCU Craiova 1948) rövid ideig irányító román edző negatív válasza esetén Kisvárdán tavasszal is az őszi szezon végén megbízott edzőként dolgozó Erős Gábor vezetheti a csapatot.  

 

2022.01.27 22:42:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Felemás érzése volt az embernek.

2022.01.27 17:57:37

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem remekelt a bajnok, Besic piros lapot kapott az első félidőben, Joao Nunes fejes gólja döntött.

2022.01.26 23:31:39

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A baj­nokság el­­látja egyik fő feladatát.