B. D. K. 2020.09.15 17:26 Frissítve: 2020.09.17 12:52

Puskás Akadémia: „A magyar futball tíz évvel a román előtt jár”

Dragos Boboc, a nyáron a Puskás Akadémiához igazoló Alexandru Baluta ügynöke a román Digi Sportnak nyilatkozva azt mondta a magyar futballról, hogy tíz évvel a román előtt jár.

Dicsérően beszélt Baluta ügynöke a magyar futballról (Fotó: pfla.hu)


„Az a véleményem, hogy itt, Romániában továbbra is az a felfogás a magyarokról, hogy a futballjuk gyengébb, hogy alattunk van. Ha viszont összehasonlítom a magyar labdarúgást a románnal, akkor az a benyomásom, hogy a magyarok tíz évvel előttünk járnak” – nyilatkozta elismerően Dragos Boboc.

„Sokkal magasabbak a fizetések, és amíg hozzánk Franciaországból vagy Spanyolországból csak a harmadosztályból érkeznek játékosok, addig az ő esetükben az európai ligák élvonalaiból tudnak elhozni rutinos játékosokat. A magyar bajnokság folyamatosan fejlődik, míg a miénk stagnál” – mondta.

„Nagyjából a pénzek hetven százaléka érkezhet a kormánytól, és csak a maradék rész a privát szektorokból. A magyar kormány sokat segít a sportnak, különösen a futballnak, s még a határon túli csapatait is támogatja, mint például a Sepsit.”

Hozzátette, hogy a Puskás Akadémiának tíz edzőpályája van, ezek közül négy fűtött, valamint saját orvosi részleggel és a stadionhoz közel egy campusszal is rendelkezik. Megjegyezte: kellemesen lenyűgözte mindaz, amit látott a klubnál.

„Szintén kellemes meglepetésként ért a Kisvárda, a csapat új stadionját a Bayern München gyönyörű létesítményéhez, az Allianz Arenához tudnám hasonlítani, annak kicsinyített mása.”

Dragos Boboc arról is beszélt, hogy játékosa, Alexandru Baluta azért választotta a Puskás Akadémiát, mert a Slavia Prahánál nem kapott sok lehetőséget, és olyan csapatnál akart játszani, amelyből ismét esélye lehet bekerülni a válogatottba.

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.