Podcast: Ádám Martinnak álma a Championship, mégsem igazolhat oda

SZABÓKY ZSOLT, VÉGH JÁNOSSZABÓKY ZSOLT, VÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 18:25
null
Ádám Martin, Papp Gábor és Baráth Péter (Fotó: Yunik Management)
Ádám Martin nagy álma volt, hogy az angol Championshipbe igazoljon, objektív okokból azonban nincs erre esélye. Mindenesetre a labdarúgó NB I legutóbbi idényének gólkirálya jó eséllyel elhagyja Paksot – mondta el a Nemzeti Sport podcastjében a játékost képviselő YUNiK Management menedzserirodát vezető játékosügynök, Papp Gábor.

A beszélgetés során Papp Gábor elárulta, a Besiktas valóban érdeklődött Ádám Martin iránt, a Süper Ligben szereplő klub azonban „nem tett konkrét ajánlatot.” Korábban egyes sajtóorgánumok félmillió eurós vételárról is írtak, a menedzser azonban jelezte, a csatár játékjoga hét számjegyű összeget ér, amely egyessel vagy kettessel kezdődik.

„Mi egyértelműen azon dolgozunk, hogy nyáron váltson. Ebben, úgy tűnik, partner lesz a klubja is. Nyilván a paksiaknak is egy nagy lehetőség, mivel olyan bevétellel számolhatnak, amivel eredetileg nem is biztos, hogy számoltak – úgyhogy nekik ez üzlet, és persze támogatják a játékost, hogy tovább lépjen. Jó üzenete lenne annak is, hogy Hahn János után Ádám Martin is külföldre igazolna.”

A YUNiK Management menedzsere kiemelte, a Paksi FC csatárának jobb bajnokságba kell igazolnia, mint a magyar élvonal.

„Nagyon szeretnénk, ha olyan csapata lenne, amely domináns futballt játszik a ligáján belül. Martin fő erényei közé tartozik a tizenhatoson belüli érkezés, amit egy olyan csapatban tud igazán kamatoztatni, amely gyakran játszik az ellenfél térfelén és adja be a labdákat a tizenhatoson belülre. A folyamatos játéklehetőség szintén nagyon fontos szempont. Attól mindenképpen meg kell őt védenünk, hogy olyan helyre kerüljön, ahol könnyen kiszorulhat a kezdőből.”

A menedzser a Nemzeti Sport podcastjében elárulta, nem a csatár képességein bukott el az, hogy az angol másodosztályba igazoljon.

„Nagyon jól állna neki a Championship, valóban az álma. Sokat foglalkoztam a kérdéssel, egészen addig, amíg mellbe nem vágott a tény, hogy sajnos objektív okokból nem tud elkerülni Martin Angliába. A brexit óta új rendszert vezetett be az angol szövetség. Egy pontrendszer keretében tizenöt pontot kell elérnie egy olyan játékosnak, aki szeretne Angliába igazolni. Ha ez nincs meg, akkor nem kap munkavállalási engedélyt az adott labdarúgó. A pontokat az alapján kapják a játékosok, hogy milyen erejű bajnokságból jönnek, mennyi idősek és hogy a nemzetközi kupákban, illetve válogatott meccseken mennyit játszottak. Jelenleg csak két-három pontja van. Martin nagyon szomorúan hallotta a hírt, amikor elmondtam neki, hiszen nem arról volt itt szó, hogy nem való oda…”

Papp Gábor beszélt más, a menedzserirodája által képviselt labdarúgókról is. A debreceni Baráth Péterről elmondta: „olyan szintre is eljuthat, amelyre most még kevesen gondolnak”, ugyanakkor úgy látja, nem probléma, ha a játékos a következő idényben is Debrecenben marad és ott rendszeresen játszik. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a játékos péntek este fontos mérkőzést játszik az U21-es válogatottal Németország ellen, illetve, hogy reményei szerint nemsokára a felnőttek között is bemutatkozhat.

Szóba került két DVTK-labdarúgó is, Polgár Kristóf távozása szerződése lejártával biztosnak mondható, míg az egy évig még a Diósgyőrhöz kötődő Hegedűs János is szívesen váltana élvonalbeli klubba.

Papp Gábor mindezek mellett a menedzserirodája működéséről is mesélt, elmondta, amikor egy játékossal szerződést kötnek, elsődleges szempontjuk a sportoló személyisége és kudarckezelési képessége, második helyen fizikai adottságai állnak, és csak ezt követő szempont, hogy milyen játéktudással rendelkezik.

HALLGASSA MEG A TELJES BESZÉLGETÉST!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik