DEÁK ZSIGMOND
2023.06.01 23:20 Frissítve: 2023.06.03 00:15

Paksi halászcsárda – Deák Zsigmond jegyzete

Mondhatom nyugodtan hagyománynak, hogy aki a 6-os úton közelíti meg Paksot, ha van ideje, immár öt és fél évtizede jó szívvel tér be a löszfal lábánál 1968-ban felépült helyi halászcsárdába egy jó hallére vagy bármi másra. Tradicionális ételek, finom ízek, kilátás a Dunára – ez nem a reklám helye, sokkal inkább az élet naposabb oldalára való ténymegállapítás. A jó fogás nem csak itt, hanem három kilométerrel odébb, a városi futballstadionban is kifejti áldásos hatását, különben nem akadt volna bele az utóbbi három NB I-es idény gólkirálya épp itt a hálóba. Három különböző ember, ezt fontos megemlíteni, hiszen két éve Hahn János 22, tavaly Ádám Martin 31, most pedig Varga Barnabás 26 találattal lett a legeredményesebb.

 
NB I: Varga Barnabás aláírt az FTC-hez, Baráth végleg a zöld-fehéreké – hivatalos
Varga Barnabás szerint faluhelyen kell keresni a jó játékosokat

Az okok között a Bognár György vezetőedző által preferált gólra törő, nyílt sisakos stílust szokták leginkább megemlíteni, tegyük hozzá, ezen időszak alatt Waltner Róbert szintén ült a kispadon, amikor Varga a termése több mint felét szerezte. Persze ettől még jobban eloszolhatna a gólmennyiség a játékosok között, a taktika alapján azonban mindig van egy center, akire kijön a figura. Ennek köszönhetően, eredményessége gyümölcseként Hahn belekóstolhatott a légióséletbe Dunaszerdahelyen (magyar identitású csapatban, de a szlovák bajnokságban), Ádám Martin momentán a dél-koreai bajnok kulcsembere, Vargát pedig az itthon egyeduralkodó Ferencváros szerződtette. Mindhárman felhúzhatták a címeres mezt is, jelenleg épp az a kérdés, Ádám vagy Varga pótolhatja-e hosszabb távon a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádámot a támadószekció csúcsán. Ráadásul nem egy kudarcos időszakban, hanem felfelé ívelő ágban, reális eséllyel az egymás után harmadik Eb-szereplésre.

A tiszta magyar kerettel felálló, minden szempontból szimpatikus modellt működtető „Atom” behatárolt lehetőségeit azért jelzi, hogy az utolsó négy fordulóban szerezhető 12 pontból csak kettőt tartott meg, s leszorult a dobogóról az ötödik helyre. Varga Barnabás ettől függetlenül nyugodtan pecázhat otthon, Szentpéterfán, a Pinka partján, hátha lesz olyan kapása, mint amilyen klubjának a mesterlövészekkel. Bizonyos szempontból ez az igazi paksi halászcsárda. Hozzáteszem, mivel a csatárt elvitte a Fradi, érdemes vizsgálgatnunk a formálódó tolnai játékoskeretet, ki lesz az új gólkirály.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2023.10.02 21:54:26

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Igen, tényleg érdemes lenne elemezni, hogy az elmúlt öt évben a jelenleg a magyar futballban domináló Ferencváros hogyan távolodhatott el ennyire a vele akkor még legalább azonos szinten lévő Viditől, és mi talán adhatunk is rá válaszokat, de most Fehérváron is csak egyetlen kívánság fogalmazódhat meg, hogy Sóstó felett újra ragyogjon fel az ég.

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

Ajánló beállításra vár