S. T. J. 2022.01.19 23:22 Frissítve: 2022.01.19 23:39

Ott voltunk Dunaszerdahelyen; csütörtökön edzhet először új csapatával Mocsi Attila

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Ott voltunk Dunaszerdahelyen, ahol a Ferencváros futballcsapata játszott felkészülési meccset a DAC-cal. A zöld-fehérek kispadján ezen a mérkőzésen mutatkozott be hivatalosan az új vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov, és a szurkolók megismerkedhettek egy új szerzeménnyel, a nigériai csatár Fortuna Bassey-val is. A szlovákiai járványügyi korlátozások miatt csak 25 százalékos kapacitással üzemelhetett a Mol Aréna, így aztán 1368 néző láthatta a két együttes összecsapását. Hogy mit láttunk a magyar bajnokság éllovasától, és vajon miért nem lépett pályára a házigazdáknál Schäfer András, kiderül helyszíni riportunkból.

Csütörtökön edzhet először új csapatával Mocsi Attila, akit a napokban a másodosztályban szereplő Szombathelyi Haladástól szerződtetett a ZTE FC. A korosztályos válogatott belső védő korábbi pozitív koronavírustesztje miatt nem készülhetett új csapattársaival, de tünetmentesen átvészelte az időszakot, és bekapcsolódik a közös munkába. A 21 esztendős sportoló lapunknak azt mondta, a zalaegerszegi megkeresés azért is volt vonzó a számára, mert Bolla Bendegúz, Skribek Alen és Szánthó Regő is élt a kék-fehéreknél kapott lehetőséggel.

2021-ben két aranyérmet szerzett a kajakos Kiszli Vanda a maratoni világbajnokságon, ezzel a sportág 59. örökös bajnokává vált. A felnőttek között hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok és 2013-ban, húszévesen világjátékok-ezüstérmes sportoló lapunknak elárulta, rengetegszer önt el a kétely, elég-e a munka, amit végez, jó-e az irány. Az idei évre számára a fő verseny a világjátékok, amelyre a 2021-es világbajnokságon ugyan megszerezte a kvótát, ám az egyelőre Magyarországé, s nem az övé.

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.