NS-klub: Szűcs Lajos betartotta ígéretét, és az álmai is valóra váltak

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 08:24
null
Szűcs Lajos betartotta ígéretét, és az álmai is valóra váltak (Fotó: MTI)
Tehetséges, céltudatos, szeretetéhes – többek között ezekkel a jelzőkkel illette a Nemzeti Sport 1993 decemberében az akkor 20 esztendős kapust, Szűcs Lajost. A Tiszakécske játékosa az olimpiai labdarúgó-válogatott spanyolországi edzőtáborában készült, lapunk pedig elérkezettnek látta az időt, hogy kisebb portréban mutassa be a jövő egyik nagy ígéretét.

 

„Amikor megláttam az akkori cikket, az első gondolatom az volt, milyen sok hajam volt még akkor. Emlékszem, a cikk szerzője, Oroszhegyi Károly az olimpiai válogatott edzőtáborában mindenkivel beszélgetett kicsit, és így születtek ezek a portrék. Rólam ez volt az első hosszabb cikk, azelőtt legfeljebb csak a nevemet láttam a lapban, amikor az utánpótlás-bajnokságok összeállítását közölték. Annak mindenesetre örülök, hogy az írásban szereplő ígérteimet beváltottam, és az akkor megfogalmazott álmaim többsége is valóra vált. Tényleg mindent alárendeltem a labdarúgásnak, az edzők és a játékostársak is szorgalmas kapusként tartottak, és a mai napig elhivatott vagyok a labdarúgás iránt. Közel ötszáz meccsen védtem az NB I-ben, az A-válogatottban is szerepeltem, és a boldog családi életet is megtaláltam.”     

Az Újpest, a Kaiserslautern, a Ferencváros és a Lombard Pápa korábbi kapusa a mai napig előfizetője a Nemzeti Sportnak, aktív játékosként pedig sokat számított neki, hogy az aktuális meccs után milyen osztályzatot kapott lapunktól.

„Az internet és az online felületek térhódítása miatt már egyre kevésbé jellemző, hogy a nyomtatott újság kézről kézre jár, pedig szerintem a papírlapok illata éppúgy hozzátartozik az olvasás varázsához. Ami az osztályzatokat illeti, fontos volt, hogy milyen véleménnyel van rólam az ország legnagyobb sportújságja, mondhatjuk, hogy egymásra voltunk utalva az újságírókkal. A lapnak szüksége volt a játékosokra az érdekes cikkekhez, nekünk pedig arra, hogy népszerűsítsenek minket.”     

Az 1993-as cikkben egyébként a kapus saját hiányosságaként a lapos lövések hatékony hárítását említette – végül ez a probléma is megoldódott.

„Miután felszaladt néhány kiló, és kisebb súlyproblémákkal küzdöttem, a gravitációnak köszönhetően már gyorsan leértem a lapos labdákra.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik