nemzetisport.hu 2015.12.26 22:58

NS: Juhász szerint nem lehet mindent Casoni nyakába varrni – vasárnap

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.Juhász Rolandnak nem szokása mellébeszélni, és most is elismerte, hogy a Videoton kora őszi vergődését nem lehet kizárólag a különben valóban ritka nagy kóklernak bizonyuló francia edző, Bernard Casoni nyakába varrni: a játékosoknak is volt némi közük ahhoz, hogy öt mérkőzésből négyet elveszített vele a csapat. Ugyanakkor Pető Tamás, majd főleg Horváth Ferenc irányításával magára talált a társaság, és megcélozza a második helyet – Zombori András évértékelő interjúja.

A Vasasnál nem célozzák meg a második helyet, de jobb is: teljes két, a NB I-re is alkalmas erőnlétű játékossal talán merész vállalás is lenne. Mint Simon Antal vezetőedző Vajda Györgynek elmondta, két játékost terveznek Angyalföldre szerződtetni télen, aztán remélik a legjobbakat, ami momentán a bennmaradás. Szakértőnk, Bognár György pedig értékeli, mennyire reális ez a várakozás.

Emlékeznek Boda Imrére? Kellene: válogatott futballista volt, vérbeli erőcsatár, gólkirály Görögországban, most pedig visszavonultan éldegél, és kritikusan szemléli a mostani centereket. Sinkovics Gábor a gyáli futballpályán látogatta meg.

Vanczák Vilmos olyan edzőtáborba vonul a Sionnal, ahová nem kell futballcipőt vinni, úgyhogy el lehet képzelni a programot. A Svájcban légióskodó védő bízik benne, hogy jól sikerül a téli felkészülése, és ott lehet majd a nyári Eb-keretben is.

Csillag Péter elmerült a karácsonyfában, mármint az arról elnevezett taktikai alakzatban, és mindent előásott a 4–3–2–1 történetéről. Zidane nem tud védekezni, Pirlo viszont elég ügyes, és más érdekességek.

Az ifjú Perl Zoltán peremembernek ment ki Olaszországba, ehhez képest most már meccsenként félórát tölt pályán a Capo d'Orlandóban, és Fazekas Zoltánnak azt is elmesélte, milyen a hangulat az egyébként botladozó csapatnál. Ahhoz képest egész jó.

Évértékelő sorozatunk következő részében Rác Benedek Balázs a férfi vízilabdázókat helyezte el a mikroszkóp tárgylemezén, de nem volt olyan nagyítás, amelyben legalább egy megnyert negyeddöntőt talált volna valamelyik világversenyen, és ez elég nagy baj. Van min javítani az olimpiáig.

Indul Formula–1-es évértékelő sorozatunk is, elsőként a pilóták rangsorával. A világbajnok Lewis Hamiltonnal a mindig szigorú szakíró, Zsoldos Barna is relatíve elégedett volt, a második helyre viszont nálunk nem Nico Rosberg futott be, sőt.

Vasárnap lévén négyoldalas juniormellékletünk is van: bemutatjuk 2015 legjobb korosztályos eredményeit, az év legjobb utánpótláskorú sportolóit, és Póta Georgina rajongói (akik remélhetőleg jó sokan vannak) is gazdagodhatnak a plüsslibáról szóló információkkal, meg még sok más egyébbel is.

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.