Női Eb-sel.: a magyar válogatott egygólos veresége Izlandtól

K. T. I./T. N.K. T. I./T. N.
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 17:21
A magyar női labdarúgó-válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Izlandtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat 8., azaz utolsó fordulójában. A találkozón Bergling Björg Thorvaldsdóttir 65. percben szerzett találata döntött.
Szoros mérkőzésen maradt alul válogatottunk a csoportmásodik Izlanddal szemben (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Szoros mérkőzésen maradt alul válogatottunk a csoportmásodik Izlanddal szemben (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

Korábban sosem játszott olyan összetételben a magyar női válogatott, mint kedd délután Izland ellen. A szokatlan felállás a sérülések és persze a koronavírus-járvány következménye volt, a meghatározó labdarúgók közül – a teljesség igénye nélkül – Jakabfi Zsanett, Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin, Rácz Zsófia, Szabó Viktória és Turányi Lilla is hiányzott a 2022-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó csoportmérkőzéséről. Szintén szokatlan volt, hogy az egyébként center Zágor Bernadett ezúttal a védelem előtt futballozott, és csak védekező feladatot kapott Markó Edina szövetségi edzőtől.

Már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy Izland a második helyen végez a csoportban, s a kilenc csoport végeredményétől függően kvalifikálhatja magát az angliai kontinenstornára, de ha nem kerül be a kilenc csoport legjobb három második helyezettje közé, akkor is játszhat még pótselejtezőt. Szintén tudvalévő volt, hogy a magyar hölgyek a negyedik helyen végeznek a csoportban.

Nem okozott meglepetést, hogy Izland mezőnyfölényben futballozott, számtalan helyzetet kialakított, de az első félidőben Szőcs Réka kapusnak csak egyszer kellett bravúrt bemutatnia. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, talán csak a tekintetben, hogy az 51. percben Szőcs Réka még nagyobb bravúrral védett, pedig Berglind Björg Thorvaldsdóttir egyedül törhetett kapura. Az izlandiak idővel egyre idegesebben futballoztak, egyre többet reklamáltak. Helyzetet az imént említett egyen kívül a 65. percig nem is alakítottak ki, a vezetést mégis a mérkőzés ezen időszakában szerezték meg – egy távoli lövésből.

Bár a magyar válogatott nem sok veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, fegyelmezetten védekezett, olykor próbálta megtartani a labdát, s korántsem játszott alárendelt szerepet, ezért mindenképpen dicséretet érdemel.

NŐI EB-SELEJTEZŐ
Magyarország–Izland 0–1 (
0–0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Iuliana Demetrescu (román)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Szemán-Tóth (Nagy V., 87.), Horti, Németh H., Mosdóczi – Zágor – Magyarics (Németh L., 89.), Csányi (Pusztai, 65.), Csiki, Kocsán – Vágó.Szövetségi edző: Markó Edina
IZLAND: S. Sigurdardóttir – G. Jónsdóttir, Viggósdóttir, I. Sigurdardóttir, Gísladóttir – Jóhannsdóttir, Gunnarsdóttir – S. Jónsdóttir (Gísladóttir, 90+1.), Jensen (Hönnudóttir, 61.), Albertsdóttir (Gudmundsdóttir, 61.; Eiríksdóttir, 77.) – Thorvaldsdóttir.Szövetségi edző: Jón Hauksson
Gólszerző: Thorvaldsdóttir (0–1) a 65. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik