Tartja a lépést a Fradival és a fehérváriakkal a Budafok!

Vágólapra másolva!
2020.10.25. 14:20
null
Joggal örülhettek a vendégek (Fotó: Szabó Miklós)
A rossz formában lévő Zalaegerszeg 3–1-re kikapott odahaza a jó formában lévő Budafoktól a labdarúgó NB I 8. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

ZTE FC–Budafoki MTE 1–3 (Szalai D. 10., ill. Kovács D. 11., Kulcsár K. 21., Skribek 76.)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1896 néző. Vezette: Erdős

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Soha rosszabb első negyedórát! Ahhoz képest, hogy a meccs előtt két támadója kiesése miatt bosszankodhatott Boér Gábor – a szombati, mérkőzés előtti utolsó edzésen Könyves Norbert és Koszta Márk is kisebb sérülést szenvedett, így egyikük sem került be a meccskeretbe –, a Zalaegerszeg azonnal magához ragadta a kezdeményest a Budafok ellen. A vendégek kapujában álló Póser Dánielnek már a negyedik percben védenie kellett Bobál Dávid közeli fejesénél, majd néhány perccel később Vass Patrik távoli löketét fogta magabiztosan. A tizedik percben viszont már a kapus sem segíthetett, Szalai Dániel szemfüles góljával megérdemelten szerzett vezetést a hazai együttes (1–0). Igaz, a gólnak tapsoló nézők talán még vissza sem ültek a székükre, amikor a Budafok már egyenlített, Kovács Dániel találata és a gyors gólváltás ígéretes folytatást vetített előre (1–1).

CSIZMADIA CSABA BOLDOGSÁGA MÉG MINDIG NEM TELJES

„Minden edző kívánsága az, hogy minél több meccset nyerjen meg egymás után. Nagyon-nagy dolog, hogy zsinórban a harmadik bajnokinkat nyertük meg. A ZTE ellen is dicsérendő volt a küzdőszellemünk, le a kalappal a srácok előtt, hogy végig hajtottak, a cserék pedig megint igazolták, bárkit berakok, lehet rájuk számítani. Nagyon kellemes gondom van ebből a szempontból.

A mérkőzés előtt megdicsértem a csapatot, hogy pontrúgásból nem kapunk gólt, erre a ZTE abból szerezte meg a vezetést. Igaz, azonnal kiegyenlítettünk, s végül három gólt rúgtunk, ezt nem kell megmagyarázni. Én ugye védő voltam, úgyhogy most már annak örülnék, ha lehoznánk egy mérkőzést nullára, de ha ezt visszük tovább, és kapunk egy-egy gólt, de nyerünk, akkor is boldog leszek” – mondta a mérkőzés után Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője az M4Sportnak.

„Ez a meccs megmutatta, milyen állapotban vagyunk, milyen periódusban. Nagyon jó 15 percet produkáltunk, aztán fél percig sem tudtunk vezetni. A fél perces kihagyás után olyan görcs, gát került a csapatra, hogy már a kihagyhatatlant is kihagytuk. Az ellenfél körülbelül kétszer ment el az első félidőben a kapunkig, és rúgott két gólt. Mi ott voltunk folyamatosan a kapujuk előtt, mégsem találtunk be. Ebből a periódusból ki kell jönni! Ne gondolja senki, hogy ezekről a hibákról nem beszélünk az öltözőben. Nyilván vannak hiányzóink, főleg, a támadósorból estek ki fontos emberek, és akik ma lehetőséget kaptak nem tudtak vele élni. De nem miattuk kaptunk ki” – értékelt Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője.

Nem is kellett csalódni, kifejezetten élvezetes, lüktető meccset játszottak a csapatok. Mindkét együttes felvállalta a támadásokat, az újabb gól mégsem szépen felépített akcióból, hanem remekül megrúgott szabadrúgásból született: Kulcsár Kornél pazar tekerése után egy pillanatra a hazai kispad előtt is megállt, mielőtt saját csapatához futott ünnepelni – a középpályás 2019 januárjában éppen Zalaegerszegről szerződött mostani klubjához (1–2).

A felek a folytatásban sem vettek vissza a tempóból. A kék-fehéreknél Kovács Barnabás két átlövése jelentett némi veszélyt, illetve ha egy ígéretes hazai kontránál Szánthó Regő és a Vaszicsku Gergővel végig nagy csatát vívó Dragóner Filip kicsit jobban figyel, könnyen ziccerbe kerülhetett volna a zalai együttes. Eközben a fővárosiak is igyekeztek kihasználni a vetélytárs többször bizonytalankodó védelmének megingásait, és az első félidő utolsó pillanataiban az ügyes szabadrúgás-kombináció végén az egyenlítő gól szerzője óriási helyzetben lőtt az oldalhálóba – a szünetre viszont így is az élvonal újonca vonult előnnyel.

A fordulás után ugyanaz történt, mint a találkozó elején: a hazaiak próbálkoztak, Póser Dániel pedig védett. A budafoki kapus előbb Vass Patrik, majd Dragóner Filip lövését hárította, így hiába szorította be ellenfelét a ZTE, nem jött össze az egyenlítés. A folytatásban a vendégek csak pillanatokra tartották meg a labdát, az ellentámadásokat többnyire lassan és pontatlanul szövögették, így a budafokiak térfelén folyt a játék. Más kérdés, hogy a védelem biztosan rombolta a támadásokat, így hiába próbálta kihasználni a széleket az egerszegi csapat, hiába érkeztek sorra a beívelések, a kapu előtt jól tömörült a budafoki együttes, az átlövések pedig pontatlanok voltak.

A túlzottan kitámadó csapat mögött ráadásul megnyílt a terület. Erre jól ráérzett a fővárosi együttes, remek indítást követően a csereként beálló Skribek Alen zavartalanul törhetett kapura, s mivel nem hibázta el az ajtó-ablak helyzetet, a meccs hajrájára már nem maradt izgalom (1–3). Kétgólos hátrányból a Zalaegerszegnek már nem volt visszaút.

Az élvonal újonca így sorozatban harmadik meccsét is megnyerte, ezzel szemben a kisebb gödörbe kerülő zalaiak a harmadik egymást követő fordulóban is pont nélkül maradtak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2020–2021, 8. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
OKTÓBER 24., SZOMBAT
MTK Budapest–Kisvárda 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion1084Antal Péter
Paks–Budapest Honvéd 0–0
Paks, Városi Stadion1701Farkas Ádám
Ferencváros–Újpest 2–0
Budapest, Groupama Aréna15 789
Bogár Gergő
OKTÓBER 25.,VASÁRNAP
ZTE–Budafoki MTE 1–3
Zalaegerszeg, ZTE Aréna1896Erdős József
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 1–2
Mezőkövesd, Városi Stadion1670Berke Balázs
DVTK–Puskás Akadémia 3–0
Miskolc, DVTK Stadion1730Andó-Szabó Sándor
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 5 1 14–3 +11 16
2. Mol Fehérvár 7 4 3 20–10 +10 15
3. Budafoki MTE 7 4 1 2 11–10 +1 13
4. Paksi FC 8 3 2 3 12–12 0 11
5. Kisvárda 7 3 1 3 10–12 –2 10
6. Újpest FC 8 3 1 4 11–17 –6 10
7. Puskás Akadémia 7 3 4 9–13 –4 9
8. MTK Budapest 8 2 3 3 10–13 –3 9
9. Budapest Honvéd 7 2 2 3 13–13 0 8
10. Zalaegerszegi TE 8 2 2 4 15–17 –2 8
11. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 11–13 –2 7
12. Mezőkövesd 8 2 1 5 7–10 –3 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik