A negyedik győzelem már nem sikerült, döntetlent játszott a Paks a Honvéddal

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 16:50
A labdarúgó NB I 8. fordulójában a Paks gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a koronavírus-járvány miatt tartalékos Bp. Honvéddal, amely a végén közelebb állt a győzelemhez.
A küzdelem dominált a mérkőzésen, a gólok elmaradtak (Fotó: Dömötör Csaba)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
A küzdelem dominált a mérkőzésen, a gólok elmaradtak (Fotó: Dömötör Csaba) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Paks–Budapest Honvéd 0
–0
Paks, Városi Stadion, 1701 néző. Vezette: Farkas Á.

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Volt hely a kispesti csapatbuszon... Erősen tartalékosan és létszámhiányosan érkezett meg ugyanis a Bp. Honvéd Paksra. Kezdünk hozzászokni: a koronavírus-járvány minden előzetes tervet felülír, közbeszól, szinte lehetetlenné teszi a normális, hétköznapi életet.

A fővárosiak már a hét közben jelezték a honlapjukon, hogy több pozitív tesztet mutató alkalmazottja van a klubnak. Szombaton Vezér Ádám volt a szakmai stáb egyetlen tagja, aki ott lehetett a kispadon, mindenki más – így Bódog Tamás vezetőedző is – otthon, a televízió előtt nézte, mire mennek a piros-feketék. Azt persze nem lehet tudni, hogy pontosan ki kapta el a vírust, és ki nem, így csak azt a tényt rögzíthetjük, hogy a Honvéd nem nevezte a paksi mérkőzésre többek között Batik Bencét, Gazdag Dánielt, valamint Ugrai Rolandot sem, így több fiatal életében először ülhetett a kispadon NB I-es mérkőzésen.

Ott volt viszont a kezdőben Eppel Márton, a friss kispesti szerzemény, és máris pikáns összecsapást láthattunk: a korábbi gólkirály a paksi belső védővel, Böde Dániellel harcolt a labdáért. Balszerencséből a hazai csapatnak is kijutott: a zöld-fehérek öltözőjében ugyancsak felütötte a fejét a vírusfertőzés, és alig kezdődött el a mérkőzés, amikor a Tamás Krisztiánnal szerencsétlenül ütköző Windecker József a földön maradt. Az arcán rögtön látni lehetett, hogy óriási a baj. A fedezetet végül hordágyon vitték le.

És hogy a mérkőzésről is szó essék: mindkét együttes három belső és két szélső hátvéddel kezdett, az első helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor Sajbán Máté okos csúsztatással helyzetet teremtett Hahn Jánosnak, ám kimaradt a lehetőség. A másik oldalon Eppel Márton a kapáslövéshez készülődő Zsótér Donát lábáról vette le a labdát – egyelőre nem tökéletes az összhang. Úgy tűnt, inkább a Honvéd próbálja letámadni az ellenfelet, a Paks a két gyors csatára megugrásában bízott. Nagy küzdelmet, az átlagosnál valamivel magasabb iramot hozott az első félidő.

Hiányérzetük lehetett a hazai szurkolóknak, amiért Hahn János lehetősége után igazán nagy helyzetet már nem láthattak. Alighanem ennek volt betudható, hogy Bognár György vezetőedző a szünetben pályára küldte fiát, Bognár Istvánt. Kreativitás kell a támadójátékba – ezt gondolhatta az edző-édesapa.

A játék továbbra is a pálya középső harmadában folyt, ott hatalmas volt a küzdelem, de helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Aztán Ádám Martin alighogy beállt, remek labdát kapott Bognár Istvántól, kapásból próbált kapura lőni, de Tomás Tujvel gyors mozdulattal hárított. Ahogy arra számítani lehetett, a kispestiek nemcsak frissítettek, fiatalítottak is: László Dávid és Bocskay Bertalan egyaránt beszállt, és már az utolsó negyedóra is elkezdődött, amikor az volt a kérdés: lesz-e még egyáltalán helyzet?

Mindkét együttes nagy erőket mozgósított a győzelem megszerzése érdekében. És ahogy az ilyenkor lenni szokott: a hajrá még tartogatott izgalmakat. A hazai védők egyetlen ütemet késtek a lesre állítással, így amikor Eppel Márton átvette a labdát, már csak a kapussal állt szemben – ám Hegedüs Lajos tökéletes ütemben vetődött a támadó elé, és menteni tudott. A center hónapok óta nem játszott tétmérkőzést, ha majd több meccs lesz a lábában, alighanem gólra váltja az ilyen lehetőséget. Nem sokkal később Ivan Lovric fejelhetett volna a hazai kapuba, csakhogy eltévesztette a sarkot. A hajrában a Honvéd közelebb állt a győzelemhez, végül maradt a gól nélküli döntetlen. Az egy pont mindkét csapatnak jól jön, de igazán egyiket sem teszi boldoggá. 0–0

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 5 1 14–3 +11 16
2. Mol Fehérvár 6 3 3 18–9 +9 12
3. Paksi FC 8 3 2 3 12–12 0 11
4. Budafoki MTE 6 3 1 2 8–9 –1 10
5. Kisvárda 7 3 1 3 10–12 –2 10
6. Újpest FC 8 3 1 4 11–17 –6 10
7. Puskás Akadémia 6 3 3 9–10 –1 9
8. MTK Budapest 8 2 3 3 10–13 –3 9
9. Zalaegerszegi TE 7 2 2 3 14–14 0 8
10. Budapest Honvéd 7 2 2 3 13–13 0 8
11. Mezőkövesd 7 2 1 4 6–8 –2 7
12. Diósgyőri VTK61148–13–54
NB I, 2020–2021, 8. FORDULÓ
TVHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
OKTÓBER 24., SZOMBAT
MTK Budapest–Kisvárda 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion1084Antal Péter
Paks–Budapest Honvéd 0–0
Paks, Városi Stadion1701
Farkas Ádám
Ferencváros–Újpest 2–0
Budapest, Groupama Aréna15 789
Bogár Gergő
OKTÓBER 25.,VASÁRNAP
14.30: ZTE–Budafoki MTE
M4 Sport+Zalaegerszeg, ZTE ArénaErdős József
17.00: Mezőkövesd–Mol Fehérvár
M4 Sport
Mezőkövesd, Városi StadionBerke Balázs
19.30: DVTK–Puskás Akadémia
M4 Sport
Miskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik