B. B. 2021.04.15 09:40 Frissítve: 2021.04.15 09:40

NB I: ünneplés és éremátadás az Üllői úton – negyedórában

Az FTC a hétvégén már bajnok lehet Kisvárdán, de az aranyérmeket az utolsó hazai meccset követően adják át.

 

Karnyújtásnyira vannak a címvédéstől a zöld-fehérek (Fotó: Micheller Szilvia)

Újabb fontos mérkőzés vár a Ferencvárosra. Az FTC a legutóbbi fordulóban 1–1-es döntetlent játszott a második helyen álló Puskás Akadémiával, ami azt jelentette, hogy egy kört még biztosan várnia kell a bajnoki cím biztossá tételéhez. A zöld-fehérek szombaton 17 órától Kisvárdán lépnek pályára, a képlet továbbra is egyszerű: ha nyernek, bajnokok!

Az aranyérmek átadására azonban mindenképpen várni kell... A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége úgy határozott, a bajnoki díjátadó ünnepség az utolsó hazai mérkőzésen, legkorábban az utolsó két fordulóban lehetséges, ami azt jelenti, a Ferencváros labdarúgóinak nyakába május elsején, a Mezőkövesd elleni hazai találkozó után akaszthatják az aranyérmeket. Nyilvános díjátadó ünnepség az MLSZ képviselőjének részvételével kizárólag a pályán lehetséges, a mérkőzés befejezését követően tizenöt percen belül kell elkezdeni és harminc percen belül kell befejezni.

Az MLSZ arról is döntött, hogy a bajnokság utolsó fordulójában a kiesést, továbbá a bajnoki címet, illetve a nemzetközi kupaindulást befolyásoló mérkőzéseket azonos napon és kezdési időpontban kell lebonyolítani. Az NB I utolsó fordulóját május 8-án tartják, kérdés, hogy addigra eldől-e a kiesés, vagy lesz-e jelentősége az utolsó párharcoknak. Az ezüstéremre hajtó Puskás Akadémia a kiesés elől menekülő budafokiakat fogadja, az egyelőre az utolsó helyen álló Diósgyőr a Mol Fehérvár FC-vel játszik, az ugyancsak a kieséstől fenyegetett ZTE FC Újpestre megy, míg a Honvéd a Ferencvárost fogadja.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!

2021.05.12 07:11:19

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A támadó több mint egy évtized után távozott a Honvédtól, és elindul Amerikába.

2021.05.11 23:35:59

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT

NS-VÉLEMÉNY. Meglehet, éppen az a két védés eredményezett pontot vagy győzelmet csapatának.

2021.05.11 09:02:20

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

Munkácsi Márton úgy halt meg, ahogyan élt: izgulva és fényképezőgépével a kezében.