A Gyirmót győzött a nyeretlenek újpesti összecsapásán

BABJÁK BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)BABJÁK BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 14:36
Egy akciógóllal, egy szögletgóllal, és egy büntetővel háromgólos előnyre tett szert a Gyirmót az Újpest ellen az NB I 8. fordulójában, a lila-fehérek pedig csak szépíteni tudtak a folytatásban (1–3), így a tabella alján folytatják a szezont. A Gyirmót először szerzett kettőnél több gólt NB I-es mérkőzésen.

 

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Újpest FC–Gyirmót FC Győr1–3 (0–3)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion,1456néző.Vezette:Berke
Gólszerző: Kastrati (52.), ill. Varga B. (11., 27. – a másodikat 11-esből), Szegi (16.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Huszonhét perc. Ennyi idő kellett, hogy az újpesti publikum – azok, akiket nem tart távol a Szusza Ferenc Stadiontól a szurkolók és Roderick Duchatelet többségi tulajdonos közötti házon belüli háború – rázendítsen a rigmusra, ami csalhatatlanul a játékosok tudtára adja, mennyire gyenge a pályán nyújtott produkció. Ezzel egy időben az is világossá vált, hogy a jelenlegi idényben valami nagyon kisiklott a negyedik kerületben.

RÉG NEM LÁTOTT ROSSZ ÚJPESTI RAJT
Legutóbb harminchárom évvel ezelőtt fordult elő, hogy az immáron nyolc forduló óta nyeretlen Újpest még a mostaninál is rosszabbul kezdte a bajnokságot. A lila-fehérek első győzelmére akkor egészen a 10. fordulóig kellett várni, előtte hat vereség és három döntetlen volt a mérlegük. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 1988–1989-es bajnokság rendhagyó módon zajlott. Ha a rendes játékidő döntetlennel zárult, tizenegyesek következtek, a párbaj nyertese két, a vesztese egy pontot kapott. Az előbb említett szériában az Újpest három döntetlent játszott, de mindhárom tizenegyespárbajt elveszítette, így kilenc forduló után három pontja volt, és az utolsó helyen állt. Végül kilencedik lett a tizenhat csapatos bajnokságban.
SZ. E. M.

A múlt heti, Ferencváros elleni 3–1-es vereség után a vendégtábor vastapssal jutalmazta a lila-fehér futballisták produkcióját, és a mérkőzés után könnyeivel küszködő, egygólos hátrányban ziccert hibázó Simon Krisztiánt éltette. Akkor a vereség ellenére is volt tűz, szenvedély, elszántság a csapatban. Szombat délután a Gyirmót ellen ebből semmi sem látszott.

Mindkét együttes nyeretlenül vágott neki a találkozónak, ám amíg a vendégek rendkívül szervezett védekezéssel és kristálytiszta tervvel érkeztek a meccsre, a lila-fehér mezes játékosok csak kóvályogtak. Az elmélázó hazai védők között így a remek napot kifogó Nagy Patrik pazar labdával hozta helyzetbe a szintén kiemelkedően futballozó Varga Barnabást, aki kiszorított helyzetből megszerezte a vezetést.

Nem kellett sokat várni, hogy tovább nőjön az előny, a hazaiak rutinátadást rontottak el a jobb szélen, az ellentámadás szöglettel végződött, abból pedig megszületett a második gól. A két együttes közti sebességkülönbséget jól jelzi, hogy miután a fejest követően a labda kipattant a lécről, előbb Simon András, majd Szegi Vince ért hozzá – a hazai játékosok csak asszisztáltak. Bár ekkor szép összjáték után Giorgi Beridze még szépíthetett volna, Hársfalvi András védte a ziccert.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Nem tudni, mi lett volna, ha ezen a ponton az Újpest szorosabbá teszi az eredményt, azt viszont érezni lehetett, a néhány húzásból felépített újabb vendégakció, majd az értékesített büntető pontot tett a meccs végére. Huszonhét perc – ennyi idő alatt veszítette el a hit nélkül, gyámoltalanul és rengeteg hibával futballozó Újpest azt a meccset, amelyen elkezdhette volna a felzárkózást. A Gyirmótnak pedig ennyi idő kellett, hogy megnyerje a számára is létfontosságú találkozót.

A fordulás után az történt, amire számítani lehetett: az Újpest próbálta beszorítani ellenfelét, próbált faragni a hátrányából, a Gyirmót pedig őrizte előnyét. Bár Lirim Kastrati fejes gólja visszahozhatta volna a reményeket, a házigazda a szépítésnél többre nem volt képes, a mezőnyfölény olyannyira meddő volt, hogy Hársfalvi Andrástól bravúrok sem kellettek az előny őrzéséhez. Amikor pedig néhány perccel a vége előtt a csereként pályára lépő Hugo Viana egy lépésről az égbe lőtt, az utolsó esély is elúszott.

A Gyirmót teljesen megérdemelten söpörte be a három pontot, ami pedig az utolsó helyre visszacsúszó Újpestet illeti, a válogatott szünetben talán lehet rendezni a sorokat. Ám a szombat délutáni produkciót látva kérdésesnek tűnik, hogy Michael Oenning képes lesz-e úrrá lenni a káoszon... 1–3

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Már csak az Újpest nyeretlen a bajnokságban (Fotó: Török Attila)
Már csak az Újpest nyeretlen a bajnokságban (Fotó: Török Attila)

NB I, 2021–2022, 8. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Október 1., péntek
Budapest Honvéd–Kisvárda 2–1 Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
2399
Október 2., szombat
Újpest FC–Gyirmót FC Győr 1–3
Budapest, Szusza Ferenc StadionBerke Balázs
1456
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 2–0 Felcsút, Pancho ArénaPintér Csaba
822
DVSC–Mol Fehérvár FC 1–1Debrecen, Nagyerdei StadionVad II István4054
Október 3., vasárnap
14.15: ZTE FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna?
17.00: Paksi FC–FTC (Tv: M4 Sport)
Paks, Paksi FC Stadion?
AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 8 6 2 13–8 +5 18
2. Ferencvárosi TC 6 5 1 14–6 +8 15
3. Paksi FC 7 4 1 2 22–15 +7 13
4. Budapest Honvéd 8 4 1 3 14–12 +2 13
5. Puskás Akadémia 7 4 1 2 9–9 0 13
6. Mol Fehérvár 8 2 5 1 9–8 +1 11
7. MTK Budapest 7 3 1 3 9–9 0 10
8. Debreceni VSC 8 2 3 3 19–15 +4 9
9. Mezőkövesd 8 2 2 4 9–15 –6 8
10. Gyirmót FC Győr 8 1 3 4 8–15 –7 6
11. Zalaegerszegi TE 7 1 2 4 11–18 –7 5
12. Újpest FC83510–17–73

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik