Tovább masírozik a Kisvárda, idegenben győzte le a Puskás Akadémiát

2021.09.12. 17:15
Tartja remek formáját a Kisvárda a labdarúgó NB I-ben, hiszen a 6. fordulóban ismét nyert, ezúttal Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen. A találkozón a masszívan védekező vendégek Claudiu Bumba kapásgóljával szerezték meg a három pontot, és megerősítették helyüket a tabella élén.
Claudiu Bumba „nyugtatgatós” gólöröme (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Claudiu Bumba „nyugtatgatós” gólöröme (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good 0–1 (Bumba 42.)

Felcsút,
Pancho Aréna, 500 néző.Vezette:Farkas Á.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Meddig maradhat a tabella élén a Kisvárda? Az OTP Bank Liga 2021–2022-es idénye előtt nem sok szurkoló számított rá, hogy ez lesz a bajnokság őszi felének egyik legizgalmasabb kérdése, márpedig a szabolcsiak nagyon bekezdtek, még a Mol Fehérvár elleni vereségüket is gyorsan feledtették a válogatott szünet előtt a Mezőkövesd 2–0-s legyőzésével. Talán még a várdaiak sem gondoltak a nyári felkészülésük során arra, hogy szeptember közepén a hátukat nézi a teljes NB I-es mezőny, márpedig a csapatnak vasárnap alkalma nyílt arra, hogy növelje előnyét, ehhez a forduló előtt második helyen álló Puskás Akadémia otthonában kellett győzelmet aratnia. A feladat kellően nehéznek tűnt, mivel a felcsútiak a Paks elleni 1–6-os megingás ellenére szintén nem panaszkodhattak az első mérkőzéseik eredményeire, az együttesbe ráadásul visszatért a Spartak Trnava elleni júliusi edzőmérkőzésen megsérülő csapatkapitány, Szolnoki Roland, akit Hornyák Zsolt azonnal a kezdőcsapatba állított.

A mérkőzés jó iramban, de helyzetek nélkül kezdődött, amiben közrejátszott, hogy a futballisták a középpályán elkövetett sok apróbb szabálytalansággal igyekeztek megállítani az ellenfél előretörését. A huszadik perc környékén kezdték megtalálni a játékosok az ellenfél védelmében a réseket, a Kisvárdában főként Claudiu Bumba mozgott veszélyesen, majd Jaroslav Navrátil ziccerét védte Tóth Balázs. A Puskás Akadémiában Nagy Zsolt előtt adódott lehetőség, miután a bal oldalon megindulva betört a tizenhatoson belülre, és a kapu jobb oldala mellé lőtt. A vezetőedzők különösebben egyik oldalon sem tűntek elégedettnek a látottakkal, különösen Joao Janeiro utasította fennhangon a játékosait és gesztikulált széles mozdulatokkal a technikai zónában fel s alá sétálva. A vezénylés az első félidő végéhez érve vezetett eredményre, igaz, ehhez a szerencse is kellett. Yoëll van Nieff lecsúszott felszabadítása után a felcsúti tizenhatoson belülre visszahulló labdát Bumba kapásból lőtte a bal alsó sarokba.

Hornyák Zsolt az első negyvenöt percben látottak hatására a szünetben hármat cserélt, Gera Dániel, Géresi Krisztián és Komáromi György érkezett a pályára, miközben Nagy Zsolt visszább húzódott a bal oldalon. A Puskás Akadémia rögtön nekiesett ellenfelének, lendületesen ment előre, és Jakub Plsek lécet érintő labdája is jelezte, nehéz félidő vár a Kisvárdára, ha az eredmény tartására rendezkedik be – a fejesnél Dombó Dávid beleakadt a hálóba, amely elszakadt, így a foltozás idejére néhány perces technikai szünetet kellett elrendelni. A vendégek nem követték el a hibát, hogy túlzottan visszahúzódjanak, labdaszerzés után egyből gyors kontrákat próbáltak vezetni, míg mezőnyben is jól tartották a labdát, Bumba ráadásul közel járt a duplázáshoz, amikor fejese után a labda a lécen csattant.

A találkozó utolsó húsz perce is a Puskás Akadémia fölényével kezdődött, az oldalról érkező beadások azonban nem okoztak különösebb problémát a kisvárdai védelemnek, amelyet középen sem sikerült megbontani. Úgy tűnt, a felcsútiakon csak az egyéni villanások segíthetnek, ám ezúttal nem volt olyan játékos, akinek a teljesítménye kiemelkedett volna, a vendégek a nyolcperces hosszabbítás ellenére is különösebb probléma nélkül megtartották előnyüket egészen a lefújásig.

A Puskás Akadémia a bajnokság során a második hazai vereségét szenvedte el, és ez hiába nem lett olyan csúnya, mint a Pakstól elszenvedett kiütés, Hornyák Zsolt nem lehet boldogabb játékosai teljesítményével. A Kisvárda ellenben folytatta jó sorozatát, hatodik összecsapásán az ötödik győzelmét aratta, és egy ideig még biztosan megőrzi vezető pozícióját a tabella élén – teljesen megérdemelten. 0–1

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2021–2022, 6. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 10., péntek
Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 5–0
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
3089
Szeptember 11., szombat
Budapest Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest,Bozsik Aréna
Karakó Ferenc
4046
Paks–MTK Budapest 3–2
Paks,Paksi FC StadionBerke Balázs1175
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2
Mezőkövesd,Városi Stadion
Bognár Tamás800
Szeptember 12., vasárnap
Puskás Akadémia–Kisvárda 0–1
Felcsút,Pancho Aréna
Farkas Ádám
500
Szeptember 13., hétfő
20.00:Újpest FC–Zalaegerszegi TE(Tv:M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc Stadion

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda65110–5+515
2. Paksi FC631217–13+410
3. Ferencvárosi TC43110–5+59
4. Puskás Akadémia5327–9–29
5. Mol Fehérvár5238–6+29
6. Debreceni VSC622217–12+58
7. Mezőkövesd62229–12–38
8. MTK Budapest62138–9–17
8. Budapest Honvéd62138–9–17
10. Zalaegerszegi TE51137–11–44
11. Gyirmót FC Győr6333–10–73
12. Újpest FC5236–9–32

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek