BODNÁR ZALÁN 2017.08.07 07:54 Frissítve: 2017.08.07 10:53

NB I: Pintér igazságtalanságot érez, de nem esik kétségbe

Pintér Attila, a Puskás Akadémia FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője hisz benne, hogy előbb-utóbb megfordul a szerencse, és kifejtette: nem tartja igazságosnak, hogy míg a kupaindulók öt légióst szerepeltethetnek a bajnoki meccseken, az ő csapata főszabály szerint csak hármat.

 

Pintér Attila tudja, a szerencse forgandó
– de már igazán fordulhatna… (Fotó: Nemzeti Sport)

– Az első félidőben csapata egyenrangú ellenfele volt a címvédő Honvédnak, a vége mégis sima kettő-nullás vereség lett. Miért?
– Nem róhatok fel semmit a csapatomnak, megítélésem szerint sokkal jobban futballoztunk, mint a Honvéd – értékelt a mérkőzés után Pintér Attila. – Egyedül a gól hiányzott, márpedig ezt a játékot gólra játsszák. Javaslom mindenkinek, nézze meg, mi történt a huszonnyolcadik perc környékén: Diallót hátulról akasztotta Bobál Dávid. Ez sárga lapot érdemelt volna – neki már másodszor. Azt gondolom, aki szabálytalankodik, azt meg kell büntetni, akkor is, ha van már egy sárgája. Hatvanöt percet emberelőnyben focizhattunk volna, és azért a Honvéd ellen nagyon nem mindegy, hogy ezt a lehetőséget elvették tőlünk.

– Tehát játékvezetői hiba döntött?
– Az is hozzátartozik természetesen a történethez, hogy amíg ilyen óvodás gólokat kapunk – miközben mi az adódó lehetőségeinkkel nem tudunk élni –, addig nem nyerhetünk. Most ilyen szériában vagyunk sajnos. Most kell még több és még nagyobb hit a játékosoktól, hogy elhiggyék, aki tesz érte, annak előbb-utóbb fordul a szerencséje.

– Az előző mérkőzésen Hegedüs Lajos védett, most visszakerült a kapuba Braniszlav Danilovics, aki viszont mindkét gólban benne volt. Megbánta, hogy a kapuscsere mellett döntött?
– Danilovics legutóbb beteg volt, azért nem ő védett a Vasas ellen. Korábban úgy döntöttem, hogy az első négy meccsen, amelyen nálunk öt légiós lehet egyidejűleg a pályán, megnézzük, milyen teljesítményre képes, amikor pedig három légiós, akkor „Hege” véd. Versenyhelyzet van a két kapus között, majd az idő eldönti, melyikük marad az első számú, egyelőre nem akarok ítélkezni. Az biztos, hogy ilyen gólokat nem szabad kapni.

– Túl vannak az előző bajnokság első négy helyezettje elleni mérkőzéseken, amelyeken összesen egy pontot szereztek. Elárulja, hogy előzetesen hány pontot remélt ezeken a találkozókon?
– Nem terveztem konkrét számokkal, maximalista vagyok, mindig győzni akarok. Azt viszont igazságtalannak érzem, hogy amíg nekünk a legtöbb mérkőzésen csak három idegenlégiósunk lehet a pályán, a kupaindulóknak mindig öt. Ezzel sohasem értek egyet, ez nem egyenlő versenyhelyzet. De nem esünk kétségbe, amíg másoknak kész csapatuk volt, nekünk tovább kell építkeznünk, ugyanezzel az akarattal, ugyanezzel az agresszivitással, és előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is.

Szerkesztői kiegészítés a légiósokról mondottakhoz: a bajnokság versenykiírása nem tartalmaz korlátozást az EU-állampolgárságú külföldi labdarúgók szerepeltetését illetően, míg az EU-n kívüli légiósok közül egyszerre legfeljebb öt lehet a pályán (Versenykiírás, 14., Játékjogosultság). A kluboktól kapott tájékoztatás szerint a hármas, illetve a kupaindulók esetén az ötös korlátozás az MLSZ ajánlása. Az ajánlás szerint a kupaindulók elleni mérkőzéseken az ellenfél is öt légióst szerepeltethet egyidejűleg, ezzel a lehetőséggel Pintér Attila élt is.

AZ NB I ÁLLÁSA
  1. Budapest Honvéd 4 2 2 8–4 +4  8
      Videoton FC 4 2 2 8–4 +4  8
  3. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7–6 +1  7
  4. Vasas FC 4 2 2 3–3   0 6
  5. Mezőkövesd Zsóry FC 4 2 2 5–10 –5  6
  6. Ferencvárosi TC 4 1 3 8–3 +5  6
  7. Újpest FC 4 1 3 7–6 +1  6
  8. Balmazújváros 4 1 2 1 7–4 +3  5
  9. Paksi FC 4 1 2 1 7–6 +1  5
10. Szombathelyi Haladás 4 1 3 1–7 –6  3
11. Debreceni VSC 4 2 2 2–4 –2  2
12. Puskás Akadémia FC 4 1 3 2–8 –6  1
NB I, 2017–2018, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Balmazújváros–DVTK 4–0
Balmazújváros, Városi StadionPintér Csaba
Paks–Haladás 2–0 Paks, Városi StadionVad II István
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 0–2Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
AUGUSZTUS 6., VASÁRNAP
  
DVSC–Ferencváros 0–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion Szabó Zsolt
Mezőkövesd–Videoton 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion Andó-Szabó Sándor
Újpest–Vasas 1–0
Budapest, Szusza Stadion (zárt kapuk mögött)
Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.

2021.01.23 13:05:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hiába birtokolta a második félidőben jóval többet a labdát a hazai csapat, a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet.