Vihar előtti gólcsend – nem bírt egymással az FTC és a DVSC

BERECZKY ATTILA, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS)BERECZKY ATTILA, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS)
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 17:50
null
Nagy csata volt a pályán, gól azonban nem született (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I 4. fordulójának vasárnapi játéknapján a Debreceni VSC hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Ferencvárossal.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Debreceni VSC–Ferencváros 0–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5306 néző. Vezette: Szabó Zs.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Debrecenben lassan hozzászoknak a szurkolók, hogy a közelmúlt sikercsapatának új céljai vannak. A hét bajnoki cím, a BL és Európa-liga csoportkörében való szereplés után az elmúlt szezonban még sokaknak szokatlan volt, hogy az élvonalban maradásért harcol a DVSC, s még akkor is előre tekintgettek a tabellán, amikor már egyértelmű volt, hogy bizony már régen nem a nemzetközi kupaszereplést érő helyekre kell fókuszálni. Ám hiába várták a Loki szurkolói, hogy a nyári megmenekülés után visszatér a gárda a sikereket hozó útra, az új bajnokság első három fordulója azt mutatta, hogy a piros-fehéreknél továbbra is az életben maradás lesz a cél.

Jó egy évtizeddel ezelőtt, amikor Debrecenben még csak nagyon távolinak tűnő álom volt egy modern stadion, egyértelműnek tűnt, hogy egy DVSC–Fradi meccsre megtelne a húszezres aréna. Aztán megépül a Nagyerdei Stadion, és alig több mint három évvel az átadása után egy verőfényes augusztusi vasárnap délutánon 5306 néző kíváncsi a zöld-fehérek elleni mérkőzésre! Persze ebben jelentős szerepe volt annak, hogy a felkészülési időszakban jól teljesítő piros-fehér együttes rettenetesen rajtolt, s még nyeretlenül, mindössze egy ponttal várta a ferencvárosiakat. Meglepő volt a találkozó elejének forgatókönyve, hiszen okkal feltételezhettük, hogy az elmúlt hétvégén a Mezőkövesdet kiütő fővárosi együttes játszik fölényben.

Ehhez képest nagyon jól kezdett a Debrecen, a vendégek jobbára csak keresgélték a labdát, nehéz volt bármi tudatosságot felfedezni a Ferencváros első félidei futballjában. Nem véletlen, hogy Thomas Doll ketrecbe zárt oroszlánként járkált a kispad előtt felfestett technikai zónában, s gesztusai arról árulkodtak, hogy szinte semmivel sem elégedett. Ebben jelentős szerepet játszott, hogy a DVSC eddigi legjobb produkciójával rukkolt ki az első negyvenöt percben. A hazaiak szervezetten védekeztek, ha pedig náluk volt a labda, jól vették észre a mélységből beinduló embereket. Így került helyzetbe előbb Holman Dávid, majd Sós Bence, s bizony jó adag szerencsére is szüksége volt a Fradinak, hogy megússza az első játékrészt kapott gól nélkül. Mindeközben a másik oldalon Nagy Sándornak mindössze néhány lecsorgó labdát kellett összeszednie – a Ferencváros semmi veszélyt sem jelentett a debreceniek kapujára.

Thomas Doll a szünetben lekapta a pályáról a labdával alig találkozó Priskin Tamás mellett az addig aktívnak tűnő, ám sokat hibázó Varga Rolandot is, érkezett Böde Dániel és Julian Koch. A zöld-fehér szurkolók különösen a támadó beállásnak örültek, tőle várták a gólt.

A cseréktől valóban stabilabb lett az FTC játéka, ám továbbra is a DVSC játszott fölényben. Herczeg András is változtatott, előbb az indiszponáltan futballozó Holman Dávid helyére küldte be a héten szerződtetett, svájci-bosnyák kettős állampolgárságú Haris Tabakovicot, majd szintén a támadóalakzatot erősítendő beállt Justin Mengolo is. A hazai szurkolók egyre jobban megérezték a lehetőséget, a hajrára igazi futballhangulat alakult ki a lelátón. S mivel a vendégek is meg akarták szerezni a három pontot, volt látnivaló. Igaz, mindkét oldalon nagyon sok volt a hiba, ami bizony sokat rontott a remek iramú találkozó élvezeti értékén.

A hajrára Doll is elfáradt, már sokkal kevésbé volt aktív a kispad előtt. Igaz, Szabó Zsolt játékvezetővel még volt egy apróbb összezördülése, ám összességében mintha beletörődött volna, hogy ezen a napon nem szereznek gólt a játékosai. A Ferencváros továbbra is veretlen, a DVSC pedig még mindig nyeretlen a bajnokságban, ám a látottak tükrében ez a döntetlen a debreceniek számára lehet inkább biztató. 0–0

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2017–2018, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Balmazújváros–DVTK 4–0
Balmazújváros, Városi StadionPintér Csaba
2206
Paks–Haladás 2–0 Paks, Városi StadionVad II István
1073
Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 0–2Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás1786
AUGUSZTUS 6., VASÁRNAP
DVSC–Ferencváros 0–0Debrecen, Nagyerdei Stadion Szabó Zsolt5306
Mezőkövesd–Videoton 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion Andó-Szabó Sándor 3643
Újpest–Vasas 1–0
Budapest, Szusza Stadion
Solymosi Péter zárt kapuk mögött
A 4. forduló teljes nézőszáma: 14 014; meccsenkénti átlag: 2803
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 4 2 2 8–4 +4 8
2. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 7–6 +1 7
3. Vasas FC 3 2 1 3–2 +1 6
4. Mezőkövesd Zsóry FC 3 2 1 5–8 –3 6
5. Ferencvárosi TC 4 1 3 8–3 +5 6
6. Balmazújváros 4 1 2 1 7–4 +3 5
7. Videoton FC 3 1 2 6–4 +2 5
8. Paksi FC 4 1 2 1 7–6 +1 5
9. Szombathelyi Haladás 4 1 3 1–7 –6 3
10. Újpest FC 3 3 6–6 0 3
11. Debreceni VSC 4 2 2 2–4 –2 2
12. Puskás Akadémia FC 4 1 3 2–8 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik