NB I: orvosi vizsgálatokkal indult a Honvéd felkészülése

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.07.13. 23:01
Hétfőn a kötelező orvosi vizsgálatokkal elkezdődött a labdarúgó NB I-es Budapest Honvéd felkészülése a 2020–2021-es idényre – olvasható a piros-feketék hivatalos honlapján.

Koronavírusteszt és különböző orvosi vizsgálatok – ez volt a reggeli „programja” a Honvéd játékosainak. A délelőtti teszteket követően délután már fizikai felmérés várt a csapatra.

„Minden felkészülés kezdetén elvégezzük ezeket a teszteket és rögzítjük a kapott adatokat, majd betesszük őket egy monitoring rendszerbe. Ennek köszönhetően minden játékosnak saját adatbázisa lesz, és a tesztek alapján ki tudjuk számítani az optimális terhelést. Az orvosi vizsgálatok után egy ötmodulos felmérés következett délután, végeztünk gerincvizsgálatot, felmértük a kognitív képességeket, ugróteszt is várt a játékosokra, megnéztük a testtömegindexüket, illetve megmértünk egy állóképességi küszöböt. A felmérést az első bajnoki mérkőzés hetének elején ismét elvégezzük, és az adatokat összehasonlítva láthatjuk majd, hogy mennyire volt hatékony a felkészülés, milyen állapotban vannak a játékosok. Természetesen a korábbi évek eredményeit is elmentjük, így ezek alapján is végezhetünk összehasonlításokat, és azt látjuk a játékosokon, hogy őket is érdeklik ezek a számok, rendszeresen kérdezgetik, hogyan szerepeltek a teszteken” – mondta el Nagy István, a Honvéd erőnléti edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik