NB I: Örülök, hogy Marco Rossi is elégedett volt velem – Nagy Zsolt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 07:37
null
Nagy Zsolt (Fotó: Meder István)
Felépült vádlisérüléséből Nagy Zsolt, aki azt reméli, a Puskás Akadémiának megint jó idénye lesz, a válogatott pedig hétről legalább nyolcra jut.

Nem lehet kérdés, pályafutása eddigi legjobb idénye van Nagy Zsolt mögött. A Puskás Akadémia 29 éves védője a 2021–2022-es idényben 28 bajnokin lépett pályára (korábban ennyiszer egyszer sem…), valamennyiszer kezdőként, és csapatát sorozatban harmadszor segítette éremhez. Innen is volt feljebb, hiszen csaknem két év elteltével visszaverekedte magát a válogatott keretébe, a tavaly október óta lejátszott tíz találkozóból kilencen pályára küldte őt Marco Rossi szövetségi kapitány, kivétel nélkül a kezdő tizenegy tagjaként, és nem mellékesen gólt szerzett a Németország (1–1) és az Anglia (4–0) elleni Nemzetek Ligája-meccsen. Ezúttal arra kértük a csapatával Ausztriában edzőtáborozó labdarúgót, hogy gondolatait formabontó módon négy témában – felkészülés, bajnokság, Európa-konferencialiga és válogatott – ossza meg a Nemzeti Sport olvasóival.

FELKÉSZÜLÉS

„Nem volt éppen szokványos, de cseppet sem bánom. Az idény befejezése után jó egy hetet pihentem, aztán nagy örömmel csatlakoztam a válogatott keretéhez. A Nemzetek Ligájában tíz nap alatt játszottunk négy mérkőzést, már az elsőn nagy rúgást kaptam a vádlimra, ennek ellenére a másik három találkozón is pályára léphettem. Utána a családdal pihentem, de a fájdalmat továbbra is éreztem, elmentem MRI-vizsgálatra, s kiderült, beszakadt a vádlim. Felcsútra jártam Feszthammer Réka fizioterapeutához minden nap kezelésre, aztán egy hétig csak teremben tudtam dolgozni, majd jött az edzőtábor, ahol Purger Szilárd rehabilitációs edzővel néhány napig külön edzettem. Két nappal a Slavia Praha elleni mérkőzés előtt csatlakoztam a többiekhez, elsőre hatvan percet játszottam, és úgy érzem, napról napra jobb állapotba kerülök.”

BAJNOKSÁG

„Most is az a véleményem, legalább az ezüstérmet kiengedtük a kezünkből! Utólag meg kell állapítani, a Ferencváros simán nyerte meg a bajnokságot, mi pedig hiába kezdtük nagyon jól a tavaszt és álltunk az első helyen, a rengeteg döntetlen miatt a harmadik helyre futottunk be. Hiányérzetem amiatt is lehet, hogy csak egy gólt szereztem, utólag félig viccesen azt mondhatom, a válogatott meccsekre tartogattam őket… Az előttünk álló idénynek úgy megyünk neki, hogy az első ötben akarunk végezni, de az elmúlt évek ismeretében valahol elvárható a dobogó. A jó kezdés mindenesetre kulcsfontosságú lesz!”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA

„Az előző kiírásban a második selejtezőkörig jutottunk, utólag is az az érzésem, többet kellett volna kihoznunk a lett FK Rigas elleni párharcból. Ezúttal a lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, bravúrral érne fel, ha búcsúztatnánk a Guimaraest. Igazság szerint kevés információm van a portugál bajnokságról, de aminek tudtam, próbáltam utánanézni. Tudom, legnagyobb sztárja, Ricardo Quaresma nem hosszabbított szerződését, és hogy a csapatnak nagy szurkolótábora van, ez utóbbi csak doppingol engem. Mindent elkövetünk a papírforma borításáért!”

VÁLOGATOTT

„Tavaly közel két év elteltével kerültem vissza, és miután Angliában egy-egyet játszottunk, majd Lengyelországban kettő-egyre nyertünk, mondtam is, hogy amit Marco Rossi látott bennem, kihoztam magamból. Nagy öröm visszanézni a júniusi Nemzetek Ligája-meccseinket, a mai napig rengeteg pozitív visszajelzést kapok barátoktól és ismeretlenektől egyaránt. Várom, persze hogy várom a szeptemberi mérkőzéseket, abban bízom, a kerettagokat elkerülik a sérülések, és folytatjuk, amit elkezdtünk. Indulás előtt talán három pontot is aláírt volna mindenki, de már hét van: ettől függetlenül maradjunk a földön, készüljünk jól fel a következő ellenfelekből, a németekből és az olaszokból, és az a forgatókönyv valósuljon meg, hogy benn maradunk az A-ligában!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik