NB I: Nem szabad ennyi gólt beszedni – Csercseszov

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 08:50
null
Sztanyiszlav Csercseszov (balra) bosszús a három kapott gól miatt (Fotó: Tumbász Hédi, archív)<br />
A labdarúgó NB I 31. fordulójában szerdán három meccset rendeztek, lássuk, hogyan értékelték a találkozókat a vezetőedzők a lefújást követő sajtótájékoztatókon!

 

 

FERENCVÁROS–ZTE 5–3

Sztanyiszlav CSERCSESZOV, a Ferencváros vezetőedzője

– Három nullánál nem úgy tűnt, hogy szoros lesz a vége. Mi történt?
– Két teljesen különböző félidőt játszottunk. Agresszíven, kezdeményezően kezdtük a mérkőzést, sajnos ez a második félidőre alábbhagyott. Emiatt kaptuk a gólokat, és cserékkel bele kellett nyúlni a mérkőzésbe, mégpedig azért, hogy visszaszerezzük a játék feletti irányítást.

– Pászka Lóránd mindössze negyedik NB I-es mérkőzését játszotta, mégis a mezőny legjobbja volt. Mi a véleménye róla?
– Nagyon jó formában van, ami nagyrészt az edzésmunkájának köszönhető. Tisztában vagyok vele, ha egy játékos jól kezd a csapatban, arról szeretnek cikkezni az újságok, számomra azonban egyvalami fontos, hogy a csapat érdekében kamatoztassa a futballtudását. Úgyhogy Redzic Damirról is jókat mondhatok.

– Ön milyen edző: örül az öt szerzett gólnak, vagy bosszús a három kapott miatt?
– A nézők alighanem örültek az öt szerzett gólnak, én bosszús vagyok a három kapott miatt. Nem szabad ennyi gólt beszedni.

MOLNÁR Balázs, a ZTE FC megbízott vezetőedzője

– Úgy tűnt, kiütik csapatát, ám talpra állt: tud ennek örülni?
Nehéz örülni öt kapott gólnak és egy vereségnek. Sajnos az első félidei játékunk ugyanolyan volt, mint az elmúlt hetekben... A második játékrészben mutatott futballunk előtt viszont le a kalappal.

– A szünetben mi hangzott el az öltözőben háromgólos hátránynál?
– Ugyanazt kértük, amit a meccs elején is. Éppen ezért érthetetlen, hogy ekkor teljesen más felfogásban játszottunk. Eleinte kényelmes volt a csapatunk, meg voltunk vele elégedve, hogy itt vagyunk a Groupama Arénában és a Ferencváros otthonában léphetünk pályára. Szerencsére tudtunk váltani.

– Érezte csapatában azt az erőt, hogy egyenlíthet?
– Éreztem, igen. Ami ennél fontosabb, a játékosokon is láttam, hogy elhitték, meglehetne az egy pont. Sajnos a kínálkozó lehetőségekkel nem tudtunk élni, a Ferencváros ellenben kihasználta a helyzeteket.

MTK–PUSKÁS AKADÉMIA 0–0

HORVÁTH Dávid, az MTK Budapest megbízott vezetőedzője

– Hogy értékeli a mérkőzést?
– Számítottunk arra, hogy a Puskás Akadémia a beadásokkal próbálkozik, és a védelem mögött megnyíló területet támadja. Emiatt tudatosan álltunk vissza az első félidőben, a fordulás után akartunk kockáztatni. A terv többnyire működött, a második félidőben többször eljutottunk a kapuig, meccslabdánk is volt a győzelemhez. Nem sikerült nyerni, be kellett érnünk az egy ponttal, de a lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk a győzelemért.

– Pedig most egyetlen gól sokkal többet jelentett volna győzelemnél...
– Nagy jelentősége van minden pontnak a bajnokság hajrájában, de azt is meg kell becsülni, hogy a második helyen álló csapat ellen még az utolsó percben is megvolt az esély a győzelemre. Most mindenki szomorú, de láthattuk, hogy a legutóbbi két meccsen volt tartása a csapatnak, s megmutatta, hogy tud küzdeni.

– Miben bízhatnak a hátralévő két fordulóban? Legközelebb a Ferencváros otthonában lépnek pályára.
– Fiatal játékosok szerepelnek a csapatban, akiket meg lehet győzni arról, hogy igenis van remény. Most nem a tabellára és a pontokra figyelünk, hanem a csapatra és arra, hogy megmaradjon a hitük. Még mindig nem húzták meg a vonalat, és bízunk benne, hogy a Ferencváros stadionjában is meglepetést szerezhetünk.

HORNYÁK Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

– Elégedett csapata játékával?
– Nagyon nehéz meccsre számítottam, mert az MTK a bennmaradásért küzd. Nagyjából megvalósítottuk, amit elterveztünk, de a játékunkból hiányzott a sebesség. A labdaszerzéseink után az ellenfél gyorsan visszarendeződött, nem volt elég területünk, és az átütőerő is hiányzott a futballunkból. Ezzel együtt három-négy helyzetet így is kialakítottunk, ezekből legalább egyet illett volna értékesítenünk. A védekezésünk viszont rendben volt, és amikor kellett, Markek Tamás is a helyén volt.

– Miért volt tompább a csapata?
– Ennek több oka lehet. Talán az időjárás, talán a rossz terhelés, de elsősorban mindig magamban keresem a hibát, lehet, hogy én is hibáztam a felkészítésnél. A legutóbbi, Mezőkövesd elleni bajnokin sokkal lendületesebben játszottunk, most csak a védekezéssel lehettem elégedett. Hiába van több olyan támadónk, aki képes eldönteni a meccset, szerda délután egyiküknek sem ment igazán.

– Összességében elégedett az egy ponttal?
– Nem, mert az utolsó három fordulóban kilenc pontot akartunk szerezni, de ez már biztosan nem sikerül. A hozzáállásunkat nem érheti kritika, de bízom benne, hogy a hátralévő két meccsen nem lesz több botlás...

GYIRMÓT–PAKS 3–3

CSERTŐI Aurél, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője

– Meglepő módon jól kezdték a meccset, vezethettek is volna az elején. Miért nem sikerült?
– Nyolc perc után már kétgólos előnyben lehettünk volna, sajnos nem koncentráltunk eléggé az ellenfél kapuja előtt, ráadásul miután nem sikerült megszerezni a vezető gólt, hét perc alatt két szöglet utáni szituációból két gólt kaptunk, mert nem figyeltünk eléggé.

– A három nullás hátrány után gondolt arra, hogy egyenlítés is lehet a vége?
– Szerencsére nem adták fel a játékosok, volt bennük tartás, sőt, mindent egy lapra feltéve futballoztak, ennek köszönhető, hogy sikerült az egyenlítés.

– Mit gondol, van-e még esély a bennmaradásra?
– Nem adjuk fel addig, amíg van esély arra, hogy NB I-esek maradhassunk. Az a baj, hogy az utóbbi négy meccsen szerzett egy-egy pontokkal nem sokra mentünk..

BOGNÁR György, a Paks vezetőedzője, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón

– Furcsa mérkőzés volt, hiszen hetven percig uraltuk a játékot, vezettünk három nullára, érthetetlen, hogy mire spóroltak a játékosok. Ha a játszótérről behívok tizenegy gyereket, akkor is megnyertük volna a meccset, és nem kapunk három gólt. Egyébként szerintem ez NB II-es szintű meccs volt, és annak is az alja…

NB I, 2021–2022, 31. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Május 3., kedd
Mezőkövesd–Debrecen 0–1Mezőkövesd,Városi StadionBognár Tamás
1000
Mol Fehérvár–Honvéd 2–0Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóBerke Balázs
2527
Május 4., szerda
Gyirmót–Paks 3–3
Győr, Gyirmót, Alcufer StadionAndó-Szabó Sándor
1020
MTK–Puskás Akadémia 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionVad II István
1314
Ferencváros–ZTE 5–3Budapest, Groupama ArénaPintér Csaba
5677
Május 5., csütörtök
18.00: Kisvárda–Újpest (Tv: M4 Sport)Kisvárda,Várkerti Stadion
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 31 21 5 5 58–27 +31 68
2. Puskás Akadémia 31 14 11 6 41–31 +10 53
3. Kisvárda 30 13 11 6 45–32 +13 50
4. Mol Fehérvár 31 13 7 11 45–40 +5 46
5. Paksi FC 31 12 6 13 73–60 +13 42
6. Újpest FC 30 11 7 12 45–43 +2 40
7. Zalaegerszegi TE 31 10 9 12 43–55 –12 39
8. Debreceni VSC 31 10 8 13 44–48 –4 38
9. Mezőkövesd 31 10 7 14 35–46 –11 37
10. Budapest Honvéd 31 9 7 15 46–50 –4 34
11. MTK Budapest 31 7 9 15 22–50 –28 30
12. Gyirmót FC Győr31 6111432–47–1529

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik