Cs. A., V. J. 2021.07.31 07:04 Frissítve: 2021.07.31 07:05

NB I: Még a végén azt hiszik, beképzelt vagyok – Pintér

Péntek este a Paks–Mezőkövesd (2–3) és a Gyirmót FC Győr–MTK Budapest (1–1) találkozókkal elrajtolt a labdarúgó NB I 2021–2022-es idénye. A mérkőzéseket követően így értékeltek a csapatok vezetőedzői.

 

Pintér Attila szerint csapata extra teljesítményt nyújtott (Fotó: Makovics Kornél)

 

LABDARÚGÓ NB I, 2021–2022
1. FORDULÓ
Július 30., péntek
Paksi FC–Mezőkövesd 2–3 (0–1)
Paks, Paksi FC Stadion, 1000 néző. Vezette: Berke
Gólszerző: Sajbán Máté (54.), Hahn (76.), ill. Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (79.)

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője

–Érthetően csalódott.
–Az első fél órában haloványan futballoztunk, nem szereztünk labdát, gyenge egyéni teljesítményeket láthattunk, gyakorlatilag középpályássor nélkül játszottunk. Az ivószünet után valamelyest magunkra találtunk, az első félidő hajrájában beszorítottuk a Kövesdet a kapuja elé, de minőségi játékot akkor sem mutattunk. Sajnos sokan, így István fiam sincs százszázalékos állapotban, de hátrányban be kellett őt is cserélnem, és nem is futballozott rosszul. Kétségtelen, nem játszottunk olyan kreatívan, ahogyan szoktunk.

–Volt előjele ennek a teljesítménynek?
–Igen, a felkészülési meccseken érezni lehetett, nincs meg bennünk a kellő kreativitás. Ha mindenki tökéletes állapotba kerül, jobb játékot láthatnak majd tőlünk.

–Mi volt az oka, hogy Hahn János a kispadon kezdte a mérkőzést?
–Lehetősége van klubot váltani, így most félig itthon, félig külföldön van, nem tud tökéletesen koncentrálni. De egy ilyen képességű futballistát használunk, ameddig csak lehet. Szerencsére jól szállt be, bizonyította tudását.

Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője

–Ilyen rajtról álmodik egy edző.
–Így igaz, boldog vagyok, ám egyben szomorú is, hiszen két olyan ember távozott közölünk a közelmúltban, akit nagyon szerettem és tiszteltem. Az egyik Puhl Sándor korábbi játékvezető, akihez bármikor fordulhattam játékosként és edzőként egyaránt, s aki próbált emberileg is formálni. A másik pedig dr. Maár Róbert csapatorvos, akit húsz éve ismertem. Ami a meccset illeti: kapkodva futballoztunk, nem birtokoltuk a labdát, mégis megszereztük a vezetést. Kettő nullánál és kettő egynél is lezárhattuk volna a meccset, de a futball újra büntetett, a Paks egyenlített. Mindezek ellenére nyertünk, ami extra teljesítmény.

–Dino Besirovic gólja előtt épp a végül gólpasszt adó Nagy Dániellel pörölt. Mi volt a gond?
Nem emlékszem pontosan, de szerintem megbeszéltük, adott helyzetben miért nem játszottuk le a kettő egyes szituációt.

–Mit érez egy edző, amikor becserél valakit, nevezetesen Madarász Márkot, és két perc sem telik el, gólpasszt ad? Majd a kispadról beszálló másik futballista, Andreias Calcan gólt is szerzett.
Örömöt. Mást nem mondok, a végén még azt hiszik, beképzelt vagyok...

Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1–1 (1–0)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 1200 néző. Vezette: Zierkelbach
Gólszerző: Ferriera (27. – öngól), ill. Miovszki (54.)
Kiállítva: Ferreira (90.)

Csertői Aurél, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője – klubja honlapjának

„Egy nagyon változatos mérkőzést játszottunk, mondhatnám azt is, hogy rendben is van, hogy helyzeteink vannak, de hogy az ellenfélnek már nem annyira. Az MTK csapata nagyon szervezett és nagyon jó focit játszik, és jó játékosai vannak. Azt gondolom, hogy felvettük a versenyt velük, nincs szégyenkezni valónk legközelebb, majd egy–egy-nél berúgjuk a helyzeteinket, és akkor megnyerjük a mérkőzést, ehhez azonban egy kicsit bátrabban és pontosabban kell játszani.”

Giovanni Costantino, az MTK Budapest vezetőedzője klubja honlapjának

„Az első félidő kiegyenlített volt, a Gyirmót jól zárta le a területeket, és be is talált az ellenfél. A második félidőre változtattunk, utána sokkal inkább mi domináltunk, próbáltuk a saját játékunkat erőltetni, így megérdemelten egyenlítettünk. Az utolsó 10 perc egy cirkusz volt, minden volt, ami lehetett. Mi mentünk előre tíz emberrel is, de nem tudtunk már betalálni. Nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak, mert mindent »odatettek« a pályára. Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, ebből egy döntetlen jött ki – néha az eredmény jön, néha nem, de fontos a hozzáállás és a játék képe is. Köszönjük a szurkolóknak, akik eljöttek a csapat mérkőzésére idegenbe is, remek hangulatot teremtettek.”

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.