NB I: magyar válogatott kerettag kapust igazolt a Fehérvár

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 16:44
null
Tóth Balázs (balra) és Juhász Roland (Fotó: fehervarfc.hu)
A Fehérvár és a Puskás Akadémia megállapodott egymással Tóth Balázs átigazolásáról. A 25 éves, magyar válogatott kerettag kapus 2024. június 30-ig kölcsönben érkezik Fehérvárra, és a megvásárlására opciós joga lesz a Vidinek jövő nyáron.

 

A 189 cm magas, kazincbarcikai születésű Tóth Balázs a Puskás Akadémiánál végigjárta a korosztályos csapatokat, majd 2018-ban, csákvári kölcsönjátéka során bemutatkozott az NB II-ben. A PAFC-hoz visszatérve az NB I-ben is szerepet kapott, a 2020–2021-es idényben a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az OTP Bank Liga legjobb kapusának választották meg. Az NB I-ben eddig 76 bajnokin lépett pályára, ezek közül 23-szor nem kapott gólt. Az U21-es válogatottban egy mérkőzésen játszott 2018-ban, majd 2021-ben meghívót kapott Marco Rossitól a magyar felnőttválogatott keretébe is – emelte ki a Fehérvár honlapja.

„Nagyon jó érzéssel töltött el, amikor hallottam a Vidi érdeklődéséről. Minél előbb szeretnék első számú kapusa lenni, ez a legfőbb célom. Csapatszinten pedig nagyon szeretném, ha a klub visszakerülni arra a polcra, ahol korábban volt. Úgy gondolom, jó úton jár a csapat, és sikerülni fog” – nyilatkozta a váltás kapcsán Tóth Balázs, aki a 22-es mezt fogja viselni.

„Korábban is beszéltünk arról, hogy nagyobb versenyhelyzetet szeretnénk teremteni kapusposzton is, örülök, hogy sikerült ma pontot tennünk egy hosszú folyamat végére, és Balázs minket erősít a jövőben. A képességeit már többször bizonyította az élvonalban, most pedig egyértelműen az a célja, hogy nálunk bekerüljön a kezdőcsapatba, a válogatottnál pedig újra számításba vegyék a kerethirdetésnél. Fontos, hogy emberileg is egy erős és pozitív karakterrel bővült az öltöző, biztos vagyok benne, hogy gyorsan sikerül majd beilleszkednie és sikeresen szerepel majd Vidi-mezben is” – mondta a szerződés aláírása után Juhász Roland sportigazgató.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Berki Marcell (Red Bull Salzburg), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Mamoudou Karamoko
(francia, FC Köbenhavn – Dánia), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatérők: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef (Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), ifj. Dárdai Pál (magyar-német, Hertha BSC – Németország). Marcel Heister (német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (győri kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Jevhen Makarenko (ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatér klubjához: Peter Pokorny (szlovák, Real Sociedad – Spanyolország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Konyaspor – Törökország), Nikola Szerafimov (északmacedón)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik