M. D. 2022.05.05 14:06 Frissítve: 2022.05.05 14:22

NB I: magyar állampolgár lett a Fehérvár nigériai támadója

Magyar állampolgár lett Funsho Bamgboye, a Mol Fehérvár FC nigériai származású labdarúgója, aki a jövőben akár a magyar válogatottban is pályára léphet – számolt be róla a Vidi a hivatalos honlapján.

 

Funsho Bamgboye letette a magyar állampolgársági esküt (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

 

A 23 éves szélső 2017 óta él Magyarországon, a Fehérvár előtt a Haladásban futballozott. Az állampolgársági esküt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere előtt tette le a Hiemer-ház házasságkötő termében. A ceremónián részt vett a Vidi csapatkapitány-helyettese, Stopira, valamint Sallói István sportigazgató is.

„Sokat jelent számomra, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot, hiszen már több mint öt éve itt élek és hazámként tekintek Magyarországra – idézi a fehérvári klub honlapja Funsho Bamgboyét. A válogatottság még a jövő zenéje, természetesen nyitott vagyok rá. Nagy megtiszteltetés lenne, ha képviselhetném az országot, de tudom, hogy ehhez olyan teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben, hogy felhívjam magamra a figyelmet, így jelenleg minden energiámmal azon vagyok, hogy jól zárjuk a szezont.”

A 172 centiméter magas támadó – a HLSZ adatbázisa szerint – eddig 101 mérkőzésen játszott az NB I-ben, ezeken összesen 14 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott.

„Egy játékos honosítása nemcsak a labdarúgó, hanem a klubja számára is nagy dolog – mondta Sallói István. Funshóra már a Haladás ificsapatában felfigyeltem, örülök, hogy az élet úgy hozta, hogy itt, a Vidiben együtt tudunk dolgozni. Egy csupa szív, életvidám srác, aki az öltöző közkedvelt alakja is, tudom, hogy sokat jelent neki ez a nap, hiszen nagyon szeret itt élni, abszolút magáénak érzi Magyarországot. A klub szempontjából ez jó dolog, hiszen a magyar játékpercek száma nő a mai naptól, és bízunk benne, hogy a jövőben a válogatottnak is tudunk ezzel segíteni. Funsho dinamikája, sebessége alapján képes lehet arra, hogy nemzetközi szinten is helytálljon, még a döntéshozatalokban kell fejlődnie, ha ez sikerül, akkor szerintem a későbbiekben odakerülhet a nemzeti csapat közelébe.”

A Vidi honlapja megjegyzi, a csapat jelenlegi keretéből Nikolics Nemanja, Loic Nego és Stopira is Székesfehérváron tette le a magyar állampolgársági esküt, akárcsak a már máshol szereplő Vinícius Paulo és Suljic Asmir is. Funsho a nigériai U17-es válogatott tagjaként 2015-ben korosztályos világbajnoki címet nyert, de szülőhazájának felnőtt nemzeti együttesében sosem lépett pályára.  

2022.12.08 17:29:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi labdarúgók nem telefonjaikat nyomogatták, egymással beszélgettek…

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.