NB I: Lirim Kastrati a Fehérvár játékosa – hivatalos

H. D., CS. M.H. D., CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 13:07
null
Kastrati Fehérváron folytatja (Fotó: molfehervarfc.hu)
Hivatalos oldalán jelentette be a magyar labdarúgó élvonalban szereplő Mol Fehérvár FC, hogy szerződtette a koszovói válogatott Lirim Kastratit.


Korábban már beszámoltunk róla
, hogy Schön Szabolcs után a 17-szeres koszovói válogatott támadó is csatlakozik a székesfehérvári alakulathoz. A hír igaznak bizonyult, Lirim Kastrati szerződtetését ma jelentette be a klub.

A 23 éves szélső a varsói Legiában ebben az idényben mindössze 13 percet volt pályán, négy alkalommal még a keretbe se nevezte edzője. Az előző idényben15 mérkőzésen szerepelt, gólt nem szerzett. A lengyelek előtt a Dinamo Zagreb játékosa volt, ahol nagy tehetségként tartották számon.

Kastrati 2018-ban debütált a koszovói válogatottban, azóta 17 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, egyetlen gólját a Nemzetek Ligájában Moldova ellen szerezte.

Több klub is megkeresett az elmúlt időszakban, de a Vidi bizonyult minden szempontból a legjobb lehetőségnek. Mielőtt elfogadtam a klub ajánlatát, beszéltem Sallói István sportigazgatóval és Michael Boris vezetőedzővel is, és nagyon jólesett, hogy mind a ketten szerették volna, ha Székesfehérvárra igazolok. Az egyik legfontosabb dolog egy játékos számára, ha érzi a bizalmat. A két szakemberen kívül korábbi csapattársammal, Myrto Uzunival is beszéltem a magyar labdarúgásról és a Vidiről is, ő is csak jókat mondott a bajnokságról és a székesfehérvári csapatról is. Úgy érzem, ez jó lehetőség lesz számomra, hogy megmutassam magam, nem titkolt célom, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, hogy ismét számoljon velem a koszovói szövetségi kapitány. Nagyon bizom abban, hogy sikeres idényünk lesz és jó játékkal, gólokkal, gólpasszokkal segíthetem a Vidit" – nyilatkozta a Fehérvár honlapjának Lirim Kastrati.

Kastrati nem összetévesztendő az újpesti Lirim Kastratival, aki szintén 23 éves és szintúgy koszovói válogatott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható),
Nikola Szerafimov (északmacedón, Zalaegerszegi TE FC),
Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Lirim Kastrati (koszovói, Legia Warszawa – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:
Kasper Larsen (dán, Odense Boldklub – Dánia),Peter Pokorny (szlovák, Real Sociedad B – Spanyolország)
Kölcsönből visszatérnek: Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bese Barnabás (szabadon igazolható), Csoboth Kevin (szegedi kölcsön után Újpest FC),Elek Ákos (visszavonult),Géresi Krisztián (Vasas FC), Halmai Ádám (zalaegerszegi kölcsön után Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar – Ukrajna), Kovács István (ETO FC Győr), Nikolics Nemanja (Pendikspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Adrián Rus (román, Pisa – Olaszország),Szendrei Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Zsóri Dániel (zalaegerszegi kölcsön után MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Gundel-Takács Bence
(Budafok, legutóbb NK Jarun Zagreb – Horvátország), Kovácsik Ádám (ETO FC),Szabó Levente (Kecskeméti TE), Zeke Márió (gyirmóti kölcsön után Kecskeméti TE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Armin Hodzic (bosnyák, lejárt a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik