NB I: újabb válogatott támadó érkezik Fehérvárra

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 11:01
null
Lirim Kastrati Fehérváron folytatja pályafutását (Fotó: AFP, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint a Mol Fehérvár FC hamarosan bejelentheti a 23 éves, 17-szeres koszovói válogatott szélső érkezését, aki a Legia Warszawából jön Magyarországra, de korábban a Dinamo Zagrebben is futballozott.

 

 

Pénteken az albán koha.net írt arról, hogy a 17-szeres koszovói válogatott Lirim Kastrati Fehérváron folytathatja a pályafutását, a Nemzeti Sport pedig úgy értesült, meg is született az egyezség a Legia Warszawától érkező szélső támadó ügyében, akinek szerződtetését hamarosan be is jelentheti a magyar klub.

Rövid időn belül ő lehet a második válogatott szélső, aki csatlakozik a kerethez, ugyanis pénteken a magyar válogatott Schön Szabolcsot is bemutatták Fehérváron. Korábban, még Schön lehetséges érkezése kapcsán írtunk arról, hogy a nyáron több, a szélen bevethető játékos is távozott a csapattól, Ivan Petrjak, Bese Barnabás, Csoboth Kevin és Géresi Krisztián is, így várható volt, hogy ezen a poszton még erősít a Michael Boris vezette szakmai stáb.

A hírek szerint Kastrati hároméves szerződést köt Fehérváron, és ingyen érkezik, miután szerződést bontott a Legiával. A lengyeleknél az előző idényben, a bajnokságban csak 15 meccsen kapott lehetőséget (sem gól, sem gólpassz nem került a neve mellé), az új idényben pedig egy tétmeccsen 13 percet játszott. Korábban a Dinamo Zagrebnél nagy tehetségnek tartották, 2020-ban még a Ferencváros elleni, budapesti BL-selejtezőn is játszott a horvátoknál, akik tavaly 1 millió euróért adták el a játékjogát Lengyelországba.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható),
Nikola Szerafimov (északmacedón, Zalaegerszegi TE FC),
Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Lirim Kastrati (koszovói, Legia Warszawa – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők:
Kasper Larsen (dán, Odense Boldklub – Dánia),Peter Pokorny (szlovák, Real Sociedad B – Spanyolország)
Kölcsönből visszatérnek: Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bese Barnabás (szabadon igazolható), Csoboth Kevin (szegedi kölcsön után Újpest FC),Elek Ákos (visszavonult),Géresi Krisztián (Vasas FC), Halmai Ádám (zalaegerszegi kölcsön után Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar – Ukrajna), Kovács István (ETO FC Győr), Nikolics Nemanja (Pendikspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Adrián Rus (román, Pisa – Olaszország),Szendrei Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Zsóri Dániel (zalaegerszegi kölcsön után MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Gundel-Takács Bence
(Budafok, legutóbb NK Jarun Zagreb – Horvátország), Kovácsik Ádám (ETO FC),Szabó Levente (Kecskeméti TE), Zeke Márió (gyirmóti kölcsön után Kecskeméti TE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Armin Hodzic (bosnyák, lejárt a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik