CS. M. 2022.08.04 10:16 Frissítve: 2022.08.04 11:45

NB I: korosztályos válogatott olasz csatárt szerződtetett az Újpest

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az U18-as korosztályos olasz válogatott Giuseppe Borellót.

Guiseppe Borello, az Újpest FC új csatára (Fotó: ujpestfc.hu)

 

Giorgi Beridze, Budu Zivzivadze és Mory Kone is távozott ezen a nyáron az Újpest FC támadósorából, így várható volt, hogy érkezik játékos ebbe a szekcióba a lila-fehér klubnál, s ez most meg is történt: a klub ugyanis csütörtök délelőtt bejelentette, hogy szerződtette az egyszeres U18-as olasz válogatott csatárt/jobbszélsőt, Giuseppe Borellót.

A 23 éves olasz támadó a Crotonénál nevelkedett, s bár számos alkalommal kölcsönadták (többek közt a Cesenának), 2022 júniusáig a klub kötelékébe tartozott. Szerződése lejárta után nem hosszabbították meg a szerződését, így Borello az Újpest FC-hez igazolt át, ahol karrierje során először lesz légiós. 

„Örülök, hogy itt lehetek, nagy élmény lesz egy ilyen történelemmel rendelkező klubnál játszani. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a közös munka a csapattal. Alapvetően a szélen szeretek játszani és az egy az egy elleni küzdelmek az erősségeim. Igyekszem a lehető legtöbb gólpasszal kiszolgálni a társakat, de természetesen a kapu előtt is meg fogok tenni mindent, hogy gólokat szerezzek. Minden labdáért meg fogok küzdeni és minden képességemmel a csapat javára akarok tenni” – nyilatkozta Borello a klub honlapjának.  

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
 Dzenan Burekovic (bosnyák, szabadon igazolhatóként, legutóbb Göztepe SK – Törökország), Jack Lahne (svéd, Amiens SC – Franciaország, legutóbb kölcsönben Botev Plovdiv – Bulgária), Matija Ljujics (szerb, Hapoel Haifa – Izrael), Vincent Onovo (nigériai, Randers FC – Dánia, kölcsön után végleg), Szabó Bálint (Nyíregyháza Spartacus), Giuseppe Borello (olasz, szabadon igazolható) 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Mucsányi Márk (Szentlőrinc), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csoboth Kevin
(Mol Fehérvár)
Távozók: Giorgi Beridze (grúz, Ankaragücü – Törökország, szabadon igazolhatóként), Filipovics Marko (BVSC-kölcsön után Szentlőrinc), Kádár Tamás (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Jorgosz Kutrumbisz (görög, Bandirmaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Mory Kone (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Nikola Mitrovics (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Szakály Péter (szabadon igazolható), Fernando Viana (brazil, Criciúma EC – Brazília, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Kálnoki-Kis Zsombor
(Kazincbarcika), Máté Zsolt (Tiszakécske, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.