MTI/K. B. 2021.10.11 17:59 Frissítve: 2021.10.11 20:54

NB I: jótékonysági akciót tartanak az FTC–ZTE mérkőzésen

A Ferencváros–Zalaegerszeg első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzésre eladott minden belépő után 100 forintot utal az FTC és sportmarketing-ügynöksége, a Sportfive Hungary Kft. az Ökumenikus Segélyszervezetnek.

Nemes ügy érdekében jótékonykodik a Ferencváros (Fotó: Török Attila)

 

A fővárosi klub hétfői közleménye kiemelte, a szombati, ZTE elleni találkozó napja a Gondviselés Napja is. Ennek keretében a zöld-fehérek már 2014 óta segítik a segélyszervezetet.

„Azt gondolom, hogy az FTC-nek a sportsikerek mellett az élet egy másik területén is példaként kell szolgálnia, ezért nem volt kérdés, hogy a klub részt vesz ebben a jeles kezdeményezésben is. Bízom benne, hogy a szurkolóink szép számmal látogatnak ki a ZTE elleni bajnokira, hiszen most nemcsak a csapatnak segíthetnek ezzel, hanem olyan embereken is, akiknek minden támogatásra szükségük van” – idézte az MTI Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

A közlemény szerint az FTC–ZTE mérkőzésen nemcsak a jegyenként 100 forintos támogatás jelzi a klub társadalmi felelősségvállalását, hanem a gondviselés jegyében szervezik mérkőzésnapot. Ezen a szombaton ugyanis fontos cél, hogy felhívják a figyelmet a társadalom perifériájára szorult emberek nehéz körülményeire.

Az FTC az Ökumenikus Segélyszervezet mellett olyan különböző szervezeteket is vendégül lát és bemutat a szurkolóknak, amelyek fogyatékkal élőket, látássérülteket, hallássérülteket segítenek, valamint egy anya-gyermek segítőotthont is meghívtak a mérkőzésre.

A klubnál az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni kitelepülése mellett a látássérültek nehézségeit bemutató labirintus akadálypályával, csörgőlabda bemutatóval, kerekesszékes akadálypályával készülnek. A drukkereknek lehetőségük nyílik az FTC paralimpikon sportolóival találkozni, valamint a Fradi Fair Play Bizottságot megismerni.

2021.10.27 12:16:32

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A szünetben hattal ment az NB I-es címvédő, a folytatásban már csak egy gól született.

2021.10.26 20:31:26

Labdarúgó NB I P. Gy., K. T. I., R. Z.

Három helyszínen csak a hosszabbítás, két párharcban a tizenegyesek döntöttek a Mol Magyar Kupában.

2021.10.26 23:39:08

Labdarúgó NB I FÜZESI BÁLINT

A mesteredző – akiről tavaly Tarpán labdarúgócsarnokot neveztek el – 1970-ben majdnem az FTC játékosa lett.

2021.10.25 14:15:52

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

„És a diák vékony hangon elkezdte: »Isten, áldd meg a magyart...« A munkáscsapat habozás nélkül folytatta: »...jókedvvel, bőséggel«.”

2021.10.24 23:27:41

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt mondják a hozzáértők, hogy a versenyzőnek négyféle célja lehet. Az első, hogy megfeleljen saját magának, a második, hogy másokat legyőzzön, a harmadik, hogy elismerje őt a nyilvánosság, a negyedik pedig, hogy sok pénzt keressen. Egyik jobb, mint a másik, ám mindegyikben benne van a bukás lehetősége.