I. SZ.
2022.07.29 13:00 Frissítve: 2022.07.29 13:56

NB I: Holender Filip a Vasas játékosa lett – hivatalos

A hogy azt korábban előre jeleztük, megszületett a megállapodás a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas FC és a legutóbb a belgrádi Partizannál játszó Holender Filip között. A hazatérő támadó új, hároméves szerződést kötött – jelentette be a klub.

Nagy Miklós sportigazgató és Holender Filip (Fotó: vasasfc.hu)

Holender 2020 októberében kölcsönbe került a szerb együtteshez a svájci Luganótól, majd tavaly nyáron végleg megvásárolta – 2024 nyaráig írt alá – a szélsőt a klub 450 ezer euróért. A Partizanban 69 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett, s 5 gólpasszt adott.

„Az elmúlt három évet külföldön töltöttem, így boldog vagyok, hogy visszatérhettem Magyarországra, mert nagyon szeretem az országot. Örülök, hogy felkeltettem a klub érdeklődését, annak pedig kifejezetten, hogy végül alá is írtuk a szerződést. Szeretném, ha a klubnak a jövőben minden célja megvalósulna. Természetesen a válogatott is fontos számomra, de egyelőre kizárólag a Vasasra szeretnék koncentrálni, minél többet játszani és bizonyítani” – idézi a játékost a Vasas honlapja.

Holender korábban a Bp. Honvéd színeiben szerepelt az NB I-ben, 158 mérkőzésen 30 gólt lőtt, s 13 gólpasszt adott az élvonalban, tagja volt a fővárosiak 2017-es bajnokcsapatának.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők: Baráth Botond 
(Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Deutsch László (Puskás Akadémia), Dombó Dávid (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Géresi Krisztián (Mol Fehérvár FC), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Holender Filip (Partizan – Szerbia), Novothny Soma (Anorthoszisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Zimonyi Dávid (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Iyinbor Patrick (Ferencváros, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérnek: Birtalan Botond (III. Kerületi TVE), Farkas Gábor (BFC Siófok), Józsa Marcell (Balatonfüredi FC), Kleisz Márk (III. Kerületi TVE), Vernes Richárd (ETO FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Távozók:
 Kiss-Szemán Péter (Szentlőrinc, kölcsön után végleg), Kovács Milán (szegedi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Murka Benedek (Csákvár), Rétyi Róbert (Szentlőrinc, kölcsön után végleg), Terbe Botond (Pécsi MFC), Tóth Bence (szolnoki kölcsön után Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Szilágyi Zoltán (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Szatmári Lóránd (szabadon igazolható), Viczián Ádám (Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Balajti Ádám (Tiszakécske), Molnár Zsombor (Dorog), Bánfalvi Dániel (Komárom VSE, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

Az NB III-as kerethez kerültek: Birtalan Botond, Farkas Gábor, Józsa Marcell, Kleisz Márk, Vernes Richárd

2023.12.09 09:17:56

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A liláknak megint csak pár perc hiányzott a győzelemhez, a kapufát kétszer is eltaláló ZTE Medgyes átlövésével mentett meg egy pontot.

2023.12.09 10:30:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A fővárosi kék-fehérek győzelmükkel pontszámban beérték a tabellán riválisukat.

2023.12.08 15:01:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiak válogatott védője a hajrában elhibázott egy tizenegyest, ám másodszorra betalált.

2023.12.06 17:10:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A klubok költségvetését tekintve Dávid harcol Góliáttal.

2023.12.06 23:28:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu