NB I: Favorov családja Ukrajnában van, mégis vállalta a játékot – Hornyák

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 21:15
null
Artem Favorov a családjáért aggódik, de vállalta a játékot (Fotó: Tumbász Hédi)
Egy kezezés miatt meg nem adott Batik-gólon kívül nem talált be a Honvéd a Puskás Akadémiának, amelynek gól híján szintén csak egy ponttal kellett beérnie az NB I 22. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A PAFC trénere, Hornyák Zsolt rendhagyó módon kezdte a sajtótájékoztatót:

„Óriási tiszteletem Favorovnak, mert tudjuk, mi történik a hazájában, Ukrajnában. Otthon van a családja, minden percben telefonál haza, de így is játszott. Bárcsak húsz ilyen mentalitású játékosom lenne. Kérdeztem, hogy tudja-e vállalni a játékot, igent mondott, és végig kitartott. Még egyszer óriási elismerés neki, és együttérzek vele.”

Ezután tért át a mérkőzés értékelésére:

„Változtattunk, Skribek Alen kapott helyet a támadósorban, mert kicsit lassúak a Honvéd védői. Az első tizenöt percben ez jól is sikerült, nyomás alá tudtuk helyezni őket, de Szappanos jól védett. A második félidőben a Honvéd nyomott, nem tudtuk a labdát megtartani, kicsit elfáradtunk, akkor pedig Markek védett kettőt. Megérdemelt a pontosztozkodás, de nyerni szerettünk volna, úgyhogy hiányoztak a gólok.”

HORNYÁK ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

MARKEK TAMÁS A VÉDÉSEIRŐL

A kispesti vezetőedző, Nebojsa Vingjevics elárulta: új játékosokat akart kipróbálni.

„Kicsit frissíteni szerettem volna a csapaton, mert nehéz hét előtt állunk. Az első félidőben az előző meccsekhez képest nem voltunk elég agresszívak, időt és helyet hagytunk az ellenfélnek a játékra, valahogy túléltük a játékrészt, de nem voltam elégedett. A másodikban jobban játszottunk, bejött Hidi és Zsótér, akik csempésztek némi agresszivitást a játékunkba, voltak helyzeteink is, az utolsó húsz percben elég nagyok, akár gólt is rúghattunk volna. Az egyik problémám az volt, hogy nem azt játszottuk, amit az edzéseken gyakoroltunk, hanem valami újat akartak csinálni. A második félidővel ettől függetlenül elégedett vagyok, az eredménnyel viszont egyáltalán nem.”

NEBOJSA VIGNJEVICS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

BATIK BENCE A MEG NEM ADOTT GÓLJÁRÓL

LABDARÚGÓ NB I

22. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 0–0 (0–0)
Budapest,Bozsik Aréna,2472 néző.Vezette:Erdős

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik